IMG_5329У Хмельницькому за підтримки Хмельницького обласного відділення НОК України проведено ХХ велозмагання «Тур братів Стародубів», присвячені 25-й річниці незалежності України, які об’єднали ветеранів спорту і дошкільну молодь.

На цей популярний в краї традиційний захід прибули 58 досвідчених велосипедистів віком від 29 до 75 років, в тому числі дві жінки, з 13 областей і столиці.

Всі вони протягом тривалого часу власним прикладом займаючись спортом активно пропагують здоровий спосіб життя.

Після того як велосипедисти колоною проїхали по майдану Незалежності, де їх було представлено жителям та гостям міста, що зібралися на святкування ювілею головного державного свята, учасники туру вирушили на вулицю Прибузьку, де відбулося відкриття і перші велоперегони.

Там із початком змагань їх привітав міський голова Олександр Симчишин, який у своєму виступі підкреслив, що пишається уславленими братами Стародубами і започаткованим на їх честь велотурніром саме  в Хмельницькому, а також побажав ветеранам вдалих стартів і успішних фінішів.

В свою чергу Микола та Валерій Стародуби подарували меру велосипедну форму і запросили його в наступному році взяти участь в цих перегонах, хоча б в одній дисципліні.

Велоперегони розпочалися з гіту і тривали у подальшому протягом трьох днів. Згідно програми були проведені гонка-критеріум, індивідуальні і групові гонки для 9 вікових груп.

За підсумками трьох видів переможцями серед ровесників стали: львів’яни Святослав Ковальчук та Олександр Зуєв, Микола Дронік та Віктор Фірсов (Дніпропетровська область), Андрій Матвєєв (Чернівці), Доброгівський Павло та Володимир Васильковський (Хмельницький), Іван Дорошук (Житомир), Олексій Кочін (Харків).

Окремої поваги та уваги заслужили жінки: Наталія Радушинська (Житомир) та Ілона Шевченко (Донецька область).

Найбільше емоцій викликали перегони серед дошкільнят, за яких вболівали батьки та всі глядачі. Кожен з юних хмельничан, що подолав 200-метрову дистанцію, отримав з рук уславлених братів медалі, посвідчення, подарунки.

На урочистому нагородженні, що відбулося біля «Вічного вогню», переможці та призери змагань серед ветеранів були відзначені грамотами, медалями, вимпелами, подарунками та грошовими винагородами, які забезпечили організатори та спонсори.

Довідка: Брати Стародуби – Анатолій, Віталій, Микола та Валерій в 2008 році зареєстровані в «Книзі рекордів України» за виконання кожним із 4 членів однієї родини у період з 1960 по 1976 роки звання майстра спорту у велосипедних гонках на шосе.

IMG_5382 IMG_5380 DSC05585 IMG_5310 IMG_5326 IMG_5329 IMG_5375 IMG_5371 IMG_5369

Від admin