У Монтемор-у-Велью (Португалія) завершився перший етап Кубка світу з веслування на байдарках і каное за участю 256 спортсменів з 27 країн. За підсумками трьох днів змагань українська збірна здобула 11 нагород, з яких 5 золотих, 3 срібних та 3 бронзових.

Хмельничанка Інна Грищун в складі екіпажу жіночої байдарки-четвірки виборола «срібло» на «п’ятисотці». Двічі підіймався на п’єдестал пошани наш земляк Дмитро Янчук, що нині виступає за Полтавську область. Разом з львів’янином Тарасом Міщуком в каное-двійці Дмитро завоював першість на 500- метрівці і став срібним призером на вдвічі довшій дистанції.

Під час фінальних гонок наш жіночий квартет лише 0,418 секундами поступився новозеландським веслувальницям на чолі з дворазовою олімпійською чемпіонкою Лізою Каррінгтон. А Дмитро з Тарасом спромоглися на «п’ятисотці» випередити олімпійських чемпіонів – німецький дует Себастьян Брендель/Ян Вандарі лише на дві десятих секунди.

Тож закладено непоганий фундамент для гарних результатів на чемпіонаті світу, до якого ще два місяці напружених тренувань і ряд міжнародних та всеукраїнських стартів.

Від admin