На чемпіонаті світу в німецькому Лейпцігу українські фехтувальники відзначилися двома нагородами в особистій першості.

Шаблістка Ольга Харлан з Миколаєва втретє виграла золоту медаль, а шпажистка Олена Кривицька зі столиці вперше піднялася на п’єдестал пошани міжнародного турніру, ставши бронзовим призером чемпіонату.

На цій світовій першості виступили і 2 представники Хмельниччини – шаблісти з Нетішина,а також був присутнім в якості тренера нашої збірної Олег Штурбабін.

Олімпійська чемпіонка 2008 року в команді Ольга Жовнір в індивідуальному турнірі у 1/32 фіналу поступилася (7:15) своїй більш титулованій співвітчизниці Ользі Харлан і зайняла підсумкове 55 місце.

В командній боротьбі жіноча збірна України, до складу якої увійшли  і дебютанти Олена Прокуда та Юлія Бакастова, після виграшу (45:23) в іспанок, в наступному турі програли (33:45) команді Франції. Далі вони могли претендувати лише на 5-8 місця. Вирвавши перемогу (45:43) у мексиканок, двома ударами поступились (43:45) росіянкам і, таким чином, фінішували на 6 позицій у підсумковій класифікації. Тож цьогоріч вперше за десятиріччя наша команда жінок- шаблісток з європейського і світового чемпіонатів повернулась додому без медалей.

Дмитро Пундик в особистих змаганнях зупинився на 25 місці, найвищому серед співвітчизників. У команді наші чоловіки-шаблісти, серед яких був і Дмитро, посіли 10 місце.

А напередодні цієї світової першості завершився конкурс на посади старших тренерів України з фехтування.

В ході його проведення старшими тренерами національних збірних по видах зброї у двох вікових категоріях призначені відомі в краї фахівці: нетішинець Олег Штурбабін (жіноча шабля) і хмельничанин Юрій Мазур (жіноча шпага – кадети).

Від admin