Збірна України в Будапешті на чемпіонаті світу з водних видів спорту виборола 9 нагород і посіла 18 місце у підсумковій медальній таблиці.

В активі нашої команди 2 «срібла» і сім «бронз».  А очолюють світовий рейтинг зі значним відривом збірні США (46 медалей), Китаю (30 медалей) та Росії (25 медалей).

25 країн отримали нагороди, з них 16-найвищого ґатунку.

На рахунку українських синхроністок шість медалей і до всіх них безпосереднє відношення мала Анна Волошина: срібло в комбінацій і бронза в довільній програмі разом командою, в дуеті  з Єлезаветою  Яхно  дві бронзи в довільній і технічних програмах, а також двічі займала треті  місця в індивідуальних змаганнях – в довільній і технічній програмах.

Єдину медаль серед стрибунів у воду завоювали Ілля Кваша і Олег Колодій, які зайняли третє місце в синхронних стрибках з триметрового трампліна.

Вперше за останні 10 років українські плавці виграли нагороди на чемпіонатах світу .

Рівненчанин Михайло Романчук з рекордом України( 14 хв. 37, 14 сек. ) другим подолав 1500 м. вільним стилем,  Андрій Говоров з Дніпра третім фінішував на дистанції 50 м. батерфляєм (22,84 сек.),

Історичним для спорту нашої області став цей чемпіонат. Адже вперше плавець-хмельничанин

виступив на змаганнях такого високого рівня.

Це 22-річний Дмитро Гурніцький, який досяг майстрівських результатів, тренуючись в Хмельницькому обласному центрі фізичного виховання під наглядом тренерів Михайла Козубая та Олени Єрьоміної, а нині підвищує свою майстерність в столиці, навчаючись  в Національному університеті фізичного виховання і спорту України.

Його дебют завершився у плаванні на спині 25 місцем на 50 м. (25,56 сек.) та 31 місцем на стометрівці (56,05 сек.).

Здобутий міжнародний досвід Дмитро зможе використати у наступних престижних змаганнях. Спочатку він виступить на ХХІХ літній Всесвітній універсіаді, яку з 19 по 30 серпня прийме китайський Тайбей, а потім – на етапі  кубка світу в Південній Америці. Сподіваємося, що там він покращить свої ж рекорди України в плаванні на спині.

Від admin