30 січня в читальній залі обласної універсальної наукової бібліотеки відбулася презентація рекомендаційного бібліографічного довідника «Календар знаменних і пам’ятних дат Хмельниччини на 2018 рік». 

У презентації календаря взяли участь представники влади, науковці, краєзнавці, журналісти, просвітяни, працівники музейних та архівних установ області, в тому числі автори історичних та біографічних довідок, що збагатили це видання.

Календар складається з двох розділів хронологічного переліку понад 400 основних ювілейних дат 2018 року та 35 авторських текстових довідок, що розкривають найзначніші пам’ятні події, дати, історичні процеси громадсько-політичного життя області.

Серед видатних людей минулого і сьогодення в довідник внесено уславлених спортсменів та фахівців фізичної культури, зокрема однієї із зачинателів фізичного руху на Поділлі Людмили Ляпустіної (1908-2002).

В ході обговорення календаря перший заступник голови відділення Національного олімпійського комітету України в області Віктор Флентін привернув увагу присутніх до Юрія Філатова, єдиного дворазового чемпіона Олімпійських ігор (веслування на байдарках 1972, 1976 роки), що народився в області (смт. Нова Ушиця) і відзначатиме 70-річчя, а також до заснування на Поділлі першої спортивної організації – гімнастичного товариства «Сокіл» (1908 р., м. Кам’янець-Подільський).

Він запропонував укладачам довідника переглянути і зменшити віковий ценз для деяких категорій особистостей, що в подальшому будуть внесені до календаря (нині це 50 років), мотивуючи тим, що спортсмени зокрема мають вагомі здобутки і досягають визнання у більш ранньому віці.  

В рамках акції НОК України «Олімпійська книга» Віктор Флентін передав директору бібліотеки Катерині Чабан нові видання: «Олімпійська спадщина України, книга 2, календар НОК України на 2018 рік «Підкорювачі світових подіумів», компакт-диски із заходами НОК.

На завершення презентації директор книгозбірні подякувала присутнім за співпрацю у підготовці календаря та висловила сподівання на подальшу спільну роботу по підготовці бібліотечних видань.    

Від admin