Вже 70 років поспіль, починаючи з 1948 -го, 23 червня світова громадськість відзначає Міжнародний Олімпійський день, запроваджений на честь відродження Олімпійського руху.  

 Свято має вже свої традиції як в світі, так і в Україні. До цього дня  прийнято влаштовувати різні спортивні заходи , а також  концерти, виставки, лекції, головною метою яких є популяризація Олімпійських ігор та здорового способу життя . Для підвищенням інтересу різних верств населення до спорту  за ініціативи обласного відділення НОК України в Хмельницькій області бібліотекарі подільського краю в середині червня активно  висвітлювали олімпійський рух.

При цьому, вони використовували переважно літературу та плакати, надані їм під час Всеукраїнської акції НОК України «Олімпійська книга» в 2011-2018 роках, а також видання місцевих краєзнавців та фахівців сфери фізичної культури.

Зокрема, з 19 по 22 червня обласна універсальна наукова бібліотека  щоденно організовувала олімпійський книжковий майданчик під відритим небом у сквері ім.Т. Шевченка .22 червня провели флешмоб з оглядовою книжковою виставкою” На олімпі українського спорту.”

  Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва теж активно сприяє поширенню серед молоді олімпійських принципів та  формуванню здорового способу життя в юнацькому середовищі.  У відділі читального залу для всіх користувачів  діяла книжково-ілюстративна виставка “Світ спорту і спорт світу”.

Зацікавлені містяни, беручи до рук прекрасні і змістовні книги, альбоми, журнали змогли здійснити екскурс у витоки зародження Олімпійського руху, відшукати не лише цікаву і неочікувану, а й корисну та пізнавальну інформацію, зокрема про призерів олімпійських, паралімпійських, юнацьких олімпійських ігор, які представляли Хмельниччину на найпрестижніших міжнародних спортивних змаганнях. Фахівці читального залу акцентували увагу всіх, хто зацікавився даною тематикою, на окремих періодичних виданнях, збірниках практичних порад щодо занять спортом та різними оздоровчими методиками.                

Постійно біля виставки купчились  зовсім юні і старші користувачі, виявляючи неабияке зацікавлення представленими виданнями.

А 23 червня у читальному залі центральної бібліотеки Хмельницької міської централізованої бібліотечної системи  спортивний журналіст, заступник голови відділення Національного олімпійського комітету України в Хмельницького області  Віктор Флентін зустрівся з читачами та бібліотекарями міста.

 Віктор Володимирович, як дослідник історії спорту на Поділлі , поділився своїми останніми інформаційними знахідками та розповів про нові досягнення хмельничан в олімпійських видах спорту.
На згаданій зустрічі читачі отримали від  нього сувенірну продукцію серії «OLYMPIC DAY». Особливу популярність мала новинка – учнівський олімпійський щоденник «BUENOS AIRES 2018», виданий з нагоди ХХІІІ зимових Олімпійських ігор та ІІІ Юнацьких Олімпійських ігор. Він виконаний у формі спортивного міні-довідника з рубриками «Рецепт від чемпіона», «Урок гімнастики» та ін. й завданнями; має на меті познайомити аудиторію школярів із ідеєю олімпізму та відомими українськими олімпійцями.

 Мета таких акцій не лише інформувати молодь про спортивні здобутки інших, але й мотивувати до занять спортом, до ведення здорового способу життя.

Сподіваємось, що приклад олімпійців навчить багатьох сміливо торувати складні життєві шляхи і приведе безліч зацікавлених у спортивні зали, на стадіони, в басейни.

Від admin