У Хмельницькому за підтримки обласного відділення Національного олімпійського комітету України проведено змагання з велоспорту на шосе «Тур братів Стародубів», присвячені 27-й річниці Незалежності України.

На 22-й за ліком щорічний спортивний захід прибули досвідчені велосипедисти віком від 29 до 74 років з 14 областей, в тому числі з Донбасу, cеред яких чимало титулованих спортсменів- переможців міжнародних, всесоюзних та всеукраїнських змагань, про що засвідчили стартові протоколи. Випробували свої сили і початківці-любителі.

До програми свята велоспорту, що тривав три дні, були включені: гіт на 1,2км,  гонка-критеріум центральними вулицями обласного центру, індивідуальна з роздільного старту (15км) та групова гонки на визначені дистанції (45км і 60км) в залежності від віку учасників на об’їзній дорозі міста. а також змагання для дітей.

За підсумками продемонстрованих результатів у вказаних видах програми, за винятком гонки-критеріуму, переможцями серед ровесників (9 груп-чоловіки та 2групи-жінки )  стали: Олексій П’ятаков, Станіслав Титаренко (м. Харків), Іван Фомічьов, Віктор Галіцький (м.Одеса), Андрій Садовський (м.Луцьк), Валерій Нарижний (м.Запоріжжя), Андрій Матвеєв (м. Чернівці),Василь Набока, Святослав Ковальчук,Марта Захарова (м. Львів) та Тетяна Нестерук (м.Житомир).

Найбільше емоцій викликали перегони на велосипедах серед дітей до 10 років, за яких палко вболівали батьки , їх родичі і досвідчені спортсмени. Кожен з юних хмельничан, що подолав 200-метрову дистанцію на майдані Незалежності , отримав подарунки від відділення НОК Ураїни в області  з рук уславлених братів.                                                                                                                         

На урочистому підведенні підсумків заходу  керівники спортивних організацій міста  та області-члени відділення НОК-Сергій Ремез, Віктор Флентін, Аннатолій Білик у своїх виступах відзначили заслуги братів Стародубів не лише в плані їх спортивних досягнень, але й в пропаганді здорового способу життя шляхом залучення до їзди на велосипедах населення міста, побажали ветеранам активного довголіття, вручили букети квітів, сувеніри винуватцям торжества.                                                                                                                Переможці та призери змагань серед  ветеранів були нагородженні грамотами, вимпелами, грошовими винагородами, які забезпечили організатори та спонсори:обласні відділення НОК  та МАФІС,ТОВ “Інтерпродсервіс “,Укрпошта. Цінні подарунки було вручено  багаторічним найактивнішим учасникам велотурів житомирянці Наталії Радушинській, Святославу Ковальчуку (м. Львів) та Євгену Кривко (м. Сєверодонецьк).                                       

Учасники велоперегонів отримали масу позитивних вражень під час неформальних спілкувань у колі друзів за інтересами.

Довідка: Брати Стародуби – Анатолій, Віталій, Микола, Валерій в 2008 році були занесені до «Книги рекордів України» за виконання норматива і присвоєння кожному із 4-х членів однієї родини ( у період з 1960 по 1976-ті роки)  звання майстра спорту в одному виді (велосипедні гонки на шосе).

 

Від admin