Відділення НОК України в Хмельницькій області підтримало ініціативу  міської громадської організації «Молодь за краще майбутнє», яка вирішили відзначити Різдвяні свята – фан-забігом.

Мета заходу – показати, що можна почувати себе комфортно і зручно, займаючись спортом, незважаючи на морозну та сніжну погоду, а також подарувати іншим гарний настрій. «Згуртовуємо молодь, щоб спільно провести сьогоднішній день, а всьому місту додати різдвяного настрою. Сьогодні забіг не буде на швидкість, чи на витривалість. Ми будемо бігати в своє задоволення», – сказав один з організаторів заходу Владислав Гребенюк.

Тож 5 січня десятки учасників забігу у  святковому та театралізованому вбранні, переважно старшокласники, зібралися на майданчику біля ТЦ «Дитячий світ». Там під час спілкування з представниками відділення НОК вони ознайомилися із деякими олімпійськими символами та нагородами. Згодом відбулись ігрові руханки- “Злови різдвяного оленя”, “Я їду в Лапландію.” Разом з прапором України, на якому є автографи чемпіонів і призерів Олімпіад та чемпіонатів світу,провели фотографування на згадку . Все це – на фоні фонтану з лелеками, які є талісманом національної олімпійської збірної України.

Потім усі вирушили Проскурівською – центральною вулицею міста. Загалом учасники забігу подолали кілометрову дистанцію до новорічної ялинки, здійснюючи зупинки у людних місцях. Впродовж забігу на учасників очікувало чотири основних «Стопи», де вони виконували колядки, щедрівки, брали участь у флешмобі та інтерактивих іграх. Після хороводу навколо ялинки на. майданчику перед кінотеатром Шевченка найактивніші учасники заходу були відзначені подарунками та сувенірною олімпійською продукцією.В нагородженні взяв участь срібний призер Паралімпіади-2000 з  бігу на 1500 м Ігор Боднар.

Від admin