Днями у Хмельницькому національному університеті відбувся модуль «Основи бізнесу та кар’єри» проекту #OlympicLab, який реалізує Національний олімпійський комітет України за підтримки The Coca-Cola Foundation.

Круглий стіл на тему «Спорт, бізнес, кар’єра» провели викладачі кафедри теорії і методики фізичного виховання і спорту та кафедри фізичної терапії, ерготерапії Хмельницького національного університету спільно з представниками відділення НОК в області.

У своєму виступі викладач вишу, член Олімпійської академії України Юрій Дутчак висвітлив життєвий шлях 16  олімпійців-випускників університету. Він зокрема відзначив, що більшість з тих, хто вже завершив активну діяльність в якості спортсмена і отримав знання в ХНУ, сьогодні успішно реалізують набутий потенціал в сферах бізнесу, спорту, державної та військової служби. Серед них і олімпійський чемпіон з важкої атлетики Тимур Таймазов (має  освіту за спеціальностями «бухоблік, контроль і аналіз господарської діяльності» та «юрист»), був депутатом Парламенту Республіки Північна Осетія-Аланія, а в 2009 році призначений на посаду керівника Управління Федеральної податкової служби по Республіці Північна Осетія-Аланія. Олімпійський чемпіон з веслування на байдарках Сергій Нагорний як приватний підприємець та голова міської асоціації ветеранів спорту знана і шанована особа в Хмельницькому. Олег Штурбабін плідно працює в якості головного тренера жіночої збірної команди України з фехтування на шаблях. Каноїст Валерій Вешко та легкоатлетка Тетяна Загрійчук(Філонюк) перебувають на керівних посадах в управліннях молоді та спорту області і міста відповідно,а байдарочник Олексій Слівінський-підполковник, продовжує військову кар’єру в Національній академії Державної прикордонної служби.

Завідувач кафедри фізтерапії Олег Базильчук загострив увагу присутніх на суттєву підтримку спорту з боку одного із засновників системи будівельних гіпермаркетів «Епіцентр» в Україні Олександра Герегу, який наразі є президентом Федерації важкої атлетики України, членом виконкому Національного олімпійського комітету України. Завдяки його меценатським проектам на теренах Хмельниччини з 2014 року збудовано і успішно функціонують   спортивні клуби «Епіцентр» в Городку, обласному центрі, Кам’янці-Подільському,Славуті,Чемерівцях,Плужному. Це – сучасні споруди з ігровими залами, залами з важкоатлетичними помостами,наповнені необхідним інвентарем та обладнанням.На базі спортклубів в  Кам’янцІ-Подільському та в Городку,де є також належні умови для проживання та харчування, постійно проводяться навчально-тренувальні збори для різних вікових груп важкоатлетів не лише національної збірної України,але й зарубіжних країн (Закавказзя, Балтії, Ізраїлю).

Перший заступник голови відділення НОК в області Віктор Флентін розповів про практику залучення бізнесових структур,деякі з яких очолюють колишні спортсмени, до фінансової підтримки в якості спонсорів, меценатів та благодійників у проведенні популярних в краї масових пробігів поза стадіоном і навів конкретні приклади. Це легкоатлетичні пробіги: «Run-2016», «Khmelnytskyi City Run – 2018»(м. Хмельницький), «Дві фортеці», «Туратлон Kanyon», «Біг заради здоров’я» (м. Кам’янець-Подільський), «Лісова тропа»(Славутський район) за підтримки СК «Епіцентр», ТОВ «Український кристал». ПП«Влад», Асоціації готельних комплексів(м.Кам’янець-Подільський) та інших.

В ході активного обговорення нагальних проблем в спорті учасники круглого столу погодились в необхідності подальшого залучення бізнесових структур не лише до підтримки окремих періодичних заходів,але й до реалізації державних стратегії  та програм в галузі фізичної культури і спорту.Місце в цьому постійному процесі знайдеться й уславленим спортсменам-олімпійцям.

Від admin