У Хмельницькому обговорювали загальнолюдські та олімпійські цінності 4 липня в Хмельницькому відбувся захід в межах освітньо-інтерактивного проекту Національного олімпійського комітету України #OlympicLab (модуль «Загальнолюдські та олімпійські цінності»).

Модуль проведено з бібліотекарями міської централізованої бібліотечної системи на чолі з її директором Тамарою Козицькою, які завітали до офісу відділення НОК України в Хмельницькій області. Зустріч відбулася саме з зацікавленою категорією людей, з якими налагодженні сталі партнерські відносини в плані пропаганди олімпійського руху та здорового способу життя, адже бібліотекам в рамках акцій НОК “Олімпійська книга” передається щорічно спортивна література, в їх стінах відбуваються олімпійські уроки, вікторини, фотовиставки, зустрічі з відомими спортсменами .Тож в інформаційному плані вони завжди співпрацюють поруч з представниками олімпійського руху в області.

А цього дня змістовну пізнавальну бесіду  з бібліотекарями про історію спорту Хмельниччини в книгах, медалях, фотографіях та інших експонатах  провів в якості краєзнавця, спортивного журналіста перший заступник відділення НОК в області  Віктор Флентін. Особлива увага була прикута естафеті олімпійського вогню, котра 8-9 липня 1980 року пройшла територією міста та області, і cтала наймасовішою подією краю кінця 20-століття.Присутні мали змогу ознайомитися з символами Олімпіських ігор, сувенірною і нагородною атрибутикою. Потім всі побували у “Музеї спортивної слави міста Хмельницького” на СК” Поділля”,а також  безпосередньо спостерігали за тренуваннями членів легкоатлетичної збірної команди України (Саладухи,Проценка, Левченко, Шух, Бех) .

За відгуками міських бібліотекарів та їх керівника, зустріч для них була корисною в плані розширення світогляду ,що вони використають в подальшому у спілкуванні з читачами.

Від admin