На базі Хмельницького обласного центру фізичного виховання учнівської молоді 26 січня проходив традиційний  відкритий обласний турнір з плавання в категорії “Мастерс”, присвячений пам’яті  засновника  плавання на Хмельниччині  Анатолія Агошкова.

Цьогоріч в змаганнях взяли участь 62 чоловіків та жінок віком від 30 років і старші, котрі регулярно задіяні в оздоровчій руховій активності, а деякі з них перебувають у хорошій фізичній формі, що дозволяє посідати високі місця на всеукраїнських та міжнародних чемпіонатах і турнірах, й не лише з плавання. Під час урочистого відкриття заходу з привітанням до присутніх спортсменів та вболівальників звернувся керівник спортивної ветеранської  обласної асоціації Віктор Барбалюк, який перебуваючи на посаді директора ДЮСШ №3, що нині має назву Обласний центр фізичного виховання учнівської молоді, доклав максимум зусиль та енергії з Анатолієм Агошковим, щоб у 1971 році ввести в дію перший в місті критий басейн, в якому і відбувся турнір.  

 У запливах стартували понад 30 ветеранів, які в молодості досягли рівня майстрів та кандидатів у майстри спорту з різних видів, а нині деякі з них перебувають серед лідерів міжнародних та всеукраїнських турнірів. Це, зокрема, майстри спорту Юрій Ващук (призер чемпіонату Європи) та підполковник-прикордонник Віктор Шинкарук ( призер міжнародних змагань серед військовослужбовців ”Ігри нескорених”,котрі у 2018 році відбулися в Австралії). Вперше до турніру долучились плавці оздоровчого клубу “Моржі Поділля”. А долали вони спринтерську 50-метрову дистанцію будь-яким з 4-х класичних способів плавання (вільний стиль, брас, на спині, батерфляй) на вибір. Найкраще підготовлені плавці змагалися також в плаванні на 800-метрів вільним стилем та у  комбінованій естафеті  4х25м. Незважаючи на вік, всі учасники демонстрували жагу до перемоги. Іноді призерів на фініші розділяли долі секунди. В естафеті виступила одна родинна команда: батько Олег,сини- Сергій та Олександр Правицькі і їх дядько Славко.

Плавати і вболівати прийшло ще кілька родин.Слід відзначити Ігоря Коваленка, 15-річний син якого Андрій нещодавно перевершив досягнення батька, виконавши норматив майстра спорту. Ну, а сам глава сімейства наразі продемонстрував хорошу техніку подолання дистанції батерфляєм.   

Серед призерів можна було побачити і спортивних функціонерів:  начальника відділу управління молоді та спорту Хмельницької ОДА Сергія Заяца та першого заступника  обласного осередку НОК України Віктора Флентіна.

Всі призери чемпіонату нагороджені грамотами та медалями відповідних ступенів, а найактивніші- подарунками.

Від admin