Завершилися головні старти зимового сезону 2018/2019  за участю українських спортсменів.

Перше “золото” чемпіонату світу в історії нашого чоловічого біатлону!   (3-17 березня, Остерсунд, Швеція)

Завдяки феноменальному успіху Дмитра Підручного з Тернопільщини- перемозі в гонці переслідування(12,5 км), а також здобутій в гострій боротьбі “бронзі” нашої жіночої естафети(4х6 км), Україна завершила головний старт сезону на п’ятому місці у загальнокомандному медальному заліку, опинившись так високо вперше з олімпійского турніру 2014 року.

Медальний залік чемпіонату світу-2019 з біатлону має такий вигляд:

  Команда Золото Срібло Бронза Всього
1 Норвегія 5 3 1 9
2 Німеччина 2 2 3 7
3 Італія 2 2 1 5
4 Швеція 1 1 1 3
5 Україна 1 0 1 2
6 Словаччина 1 0 0 1
7Росія 0 2 1 3
8 Франція 0 1 3 4
9 Болгарія 0 1 0 1
10 Австрія 00 11

Фристайліст Олександр Абраменко та сноубордистка Аннамарі Данча – віце-чемпіони світу! (1-10лютого, гірсько-лижний курорт “Дір-Веллі”,м.Парк-Сіті, США)

Олімпійський чемпіон 2018 року Олександр Абраменко на чемпіонаті світу з фристайлу та сноуборду отримав срібну медаль. Для талановитого фристайліста з Миколаєва це перша нагорода чемпіонатів світу в кар’єрі та друга в історії української лижної акробатики після “бронзи”, яку Ольга Волкова виборола 2011 року, до речі, так само у “Дір-Веллі”. 

А представниця сноубордингу із Закарпаття Аннамарі Данча сенсаційно виборола також “срібло”, виступаючи в дисципліні паралельний слалом.Крім того, у паралельному гігантському слаломі вона посіла 6 місце, що стало найкращим результатом в історії українського сноубордингу в олімпійських видах програми.В медальному заліку збірна України на 14 позиції чемпіонату.За версією НОК України Олександр Абраменко став найкращим спортсменом лютого в країні.

Молодь набирається досвіду

У Боснії та ГерцеговинІ, яка цьогоріч стала господаркою XIV зимового Європейського юнацького олімпійського фестивалю, наші атлети виступили в п’ятьох видах спорту і здобули для України 2 медалі

Свято юнацького спорту тривало з 9 до 16 лютого. Понад 900 юних спортсменів віком від 13 до 17 років з 46 країн Старого Світу змагалися у 8 видах спорту представники шорт-треку та лижники. А лік медалям українців відкрив 17-річний вихованець Харківської біатлонної школи Степан Кінаш, який завоював “бронзу” в індивідуальній гонці на 12,5 км. Степан продемонстрував гарну швидкість на дистанції, а на чотирьох вогневих рубежах припустився лише однієї хиби, що у підсумку й дозволило піднятися на третю сходинку п’єдесталу. Наступну медаль до свого активу записала юна грація Анастасія Архипова. 15-річна фігуристка з Києва, поступившись лише суперницям із Росії та Італії, здобула для України другу “бронзу”.

Знай наших

Для Ольги Полюк з Хмельницького цей сезон видався одним з найкращих у її спортивній кар’єрі в якості лижної акробатки. Вже 5 січня у Юті(США) наша досвідчена землячка перемогла на етапі Кубку Північної Америки,підтвердивши норматив майстра спорту міжнародного класу.Чемпіонат світу з фрістайлу та сноуборду завершила на 7 місці ,хоча на думку багатьох фахівців, в тому числі тренера збірної України Енвера Аблаєва, потрапити до суперфіналу (шістки найкращих) Ользі завадило упереджене відношення суддів.На заключних двох етапах Кубку світу на початку березня в китайському Чаньчуні вона виборола п’яті місця і зайняла підсумкову загальну 8 позицію в Кубку,пропустивши поперед себе лише спортсменок з Китаю, Австралії, США. При цьому слід зазначити,що на етапі Кубка світу в Росії українські фристайлісти не виступали і не здобули рейтингових очок.

Від admin