27 березня на стадіоні Кам’янець-Подільського університету імені Івана Огієнка відбулося урочисте відкриття сектора для легкоатлетичних метань.

16 вересня факультету фізичної культури КПНУ виповнюється 70 років. За цей період там підготовлено багато фахівців високого рівня, адже лише на Олімпійських іграх виступили понад 40 студентів та випускників вишу , якими здобуто 16 золотих, 5 срібних та 5 бронзових медалей.  Вже 10 років поспіль на базі стадіону КПНУ за підтримки відділення НОК  України в Хмельницькій області проводяться змагання з легкоатлетичних метань ,котрі у минулому році отримали статус всеукраїнських. Практично всі рекорди області з метань встановлені вихованцями факультету. А  деякі з них  (Анатолій Бондарчук, Микола Бородкін, Ганна Квасова, Борис Приймак, Анатолій  Самолюк)  були серед претендентів на нагороди всесоюзних та міжнародних змагань в 1960-1980 роках.Наразі  з метою оновлення наявних спортивних об’єктів університету  вишукуються шляхи залучення коштів для їх реконструкції. Після виготовлення в минулому році зусиллями викладачів університету проектної документації і проведеної експертизи по створенню сучасного легкоатлетичного ядра на стадіоні, за ініціативи відділення НОК в області з обласного бюджету виділили 750 000 грн на створення сертифікованого сектору для метання диска та молота.  З 7 березня поточного року провели  роботи по монтажу закупленого обладнання,по завершенню яких і відбулося офіційне відкриття .      На святі були присутні почесні гості, за підтримки яких вдалося здійснити цю мрію: голова Хмельницької обласної ради Михайло Зарогородній, депутати Хмельницької обласної обласної ради Василь Процюк та Петро Павлюк, секретар Кам’янець-Подільської міської ради Дмитро Васільянов, члени виконкому відділення НОК  в області Віктор Флентін, Олександр Прокопов, Леонід Гурман, ректор університету Сергій Копилов,, викладачі, працівники та студенти вишу.

Ректор університету Сергій Копилов вручив почесним гостям ювілейне видання книги “Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка. Перші 100 років поступу”.

Приємним моментом на урочистостях стало нагородження Леоніда Гурмана, завідувача кафедри легкої атлетики з методикою викладання за багаторічну наукову та громадську діяльність діяльність, вагомий особистий внесок у розвиток університету, підготовку висококваліфікованих фахівців, впровадження сучасних методів навчання та виховання молоді і з нагоди шістдесятирічного ювілею, відзнаками Хмельницької обласної ради ,Федерації легкої атлетики України, виконавчого комітету Кам’янець-Подільської міської ради відділення НОК України в області.

Вже з 1.04. по 20.04 2019 в Кам’янці- Подільському будуть проводитися навчально тренувальні збори збірної команди України з легкоатлетичних метань, а 18-20 квітня  відбудуться Всеукраїнські змагання з метань на честь олімпійських чемпіонів Фаїни Мельник та Анатолія Бондарчука, на які запрошені найкращі вітчизняні спортсмени різних вікових груп.  Це ще один крок для популяризації спорту, вишу та й міста загалом.

Від admin