18 травня в Хмельницькому пройшли комплексні спортивно-видовищні заходи з нагоди Міжнародного олімпійського дня. Організаторами виступили відділення Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій області, Федерація легкої атлетики Хмельницької області , управління молоді та спорту Хмельницької міської ради  та облдержадміністрації.

Розпочалося свято на Майдані Незалежності проведенням  легкоатлетичного пробігу «Хмельницький City Run». Цього року в рамках заходу в місті вперше відбувся напівмарафон (130 осіб) і забіг «Ветеранська десятка», в якому взяли участь 60 ветеранів українсько-російської війни. Це найперше реабілітаційний забіг. На його основі проходитиме відбір на марафон «Морської піхоти» у Вашингтоні та на марш-кидок в Шотландії.  Роль стартера виконав Хмельницький міський голова Олександр Симчишин. Крім того, відбулися забіги на 10 та 3 кілометри, близько 60 дітлахів до 10 років у трьох вікових категоріях  брали участь у забігах на двісті метрів Також серед цьогорічних новинок –розважальні забіги серед матусь з візочками та серед жінок на підборах.  Учасниками пробігу «Хмельницький City Run» були люди різних вікових категорій : як професійні спортсмени, так і просто ті, хто полюбляє бігати та веде активний спосіб життя. І не лише з обласного центру.  Долати шлях бігунам довелося під дощем, що розпочався одразу після старту напівмарафону та додав певного драйву .

Активними учасниками  дійства були олімпійці Олександр Бортюк, Марина Бех-Романчук, Світлана Станко , їх наставники,зокрема заслужені тренери України з легкої атлетики Анатолій Новіков, Володимир Ліщук Вадим Крушинський ,члени їх родин. Пробігом на дистанцією 3 км та спільним фінішем міський голова Олександр Симчишин,керівники Національної академії Державної прикордонної служби та члени відділення НОК України  продемонстрували, що пропаганда здорового способу життя, олімпійських цінностей, залучення людей будь-якого віку до занять спортом, та, зокрема, легкою атлетикою є пріоритетним напрямком роботи в області. Загалом у забігах взяли участь понад шість сотень хмельничан та гостей міста.

Паузи між ними заповнювали показові виступи гімнасток,чирлідерів, вихованців секцій бойових мистецтв, проводилась Олімпійська руханка.

Завершилось Олімпійське дійство нагородженням переможців пам’ятними медалями, призами, сертифікатами, олімпійською атрибутикою.  А от найшвидші напівмарафонці розділили між собою призовий фонд у сумі 60 тисяч гривень.Член виконкому відділення НОК в області –завідувач кафедри легкої атлетики Кам’янець-Подільського національного університету Леонід Гурман передав Олександру Симчишину привітання і сувенірну продукцію від Кам’янець-Подільського міського голови Михайла Сімашкевича і ректорату вишу,де той навчався,та символічно прийняв естафету по проведенню Олімпійського дня в Кам’янці-Подільському.

Одночасно, з 10.00 на стадіоні «Поділля»  під керівництвом Наталії Балій (СпортЛенд) відбулася загальноміська руханка. Протягом заняття понад 200 хмельничан виконували вправи, основна частина яких спрямована на навантаження сідничних м’язів  та м’язів ніг. Після старту  в Хмельницькому Олімпійський день весь червень буде проводитись у кожному куточку області.

Від admin