9 липня в італійському Неаполі випускниця Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка Марина Бех- Романчук  здобула для збірної команди України першу золоту нагороду 30 літньої Всесвітньої універсіади.

Під час свого виступу наша легкоатлетка підтвердила статус фаворитки, маючи в активі найкращий результат в сезоні (6,85м) серед 35 спортсменок, котрі змагалися в секторі для стрибків у довжину. Четверта  спроба   на 6,66 м, по суті, гарантувала їй перемогу. Але Марина на досягнутому не зупинилася і лише нарощувала в подальшому свою перевагу над суперницями. У п’ятій спробі вона стрибнула на  6,79 м ,а у шостій досягла 6,84м.

Після змагань  зазначила, що задоволена результатом. Відмітила, що заключний саме той стрибок , який хотіла продемонструвати. Могла, мабуть, і краще, але через певні організаційні моменти (розтягнутість спроб у часі), не вдалося. «Головне, що я справилася з цими труднощами», – сказала володарка золотої нагороди Універсіади-2019. Друге місце з особистим рекордом (6,61м) посіла швидко прогресуюча португалка Евеліс Таверс да Вейга,а третьою стала спортсменка з Румунії (6,55м).

Це перша медаль  Марини на офіційних змаганнях світового рівня ,не враховуючи престижні комерційні турніри. Раніше, з 2011 року, у її доробку були нагороди європейських чемпіонатів,фестивалів,ігор.

Вона примножила високі досягнення на Універсіадах своїх попередників :  cтудентів-легкоатлетів  з Хмельницького   Руслана Стіпанова (1993 р., м. Буффало, США, стрибки у висоту 2,27м-3 місце)   та Віти Паламар (2001р., м.Пекін, Китай, стрибки у висоту 1,96м-1 місце). Вітаємо Марину Бех-Романчук та її тренера Вадима Крушинського з  черговим успіхом на міжнародній арені.

Від admin