З 21 по 27 липня в Баку (Азербайджан) відбудеться ХV літній Європейський юнацький олімпійський фестиваль, який збере понад 3600 спортсменів Старого Світу.

З 21 по 27 липня в Баку (Азербайджан) відбудеться ХV літній Європейський юнацький олімпійський фестиваль, який збере понад 3600 спортсменів Старого Світу.

Впродовж 7-ми днів найсильніші юні атлети континенту віком 14-18 років змагатимуться у 10 видах спорту.

На престижному старті українська команда буде представлена 68-ма спортсменами, які виступатимуть у 7 видах спорту, а саме: велоспорті, волейболі, дзюдо, легкій атлетиці, плаванні, спортивній боротьбі (вільна, жіноча, греко-римська) та спортивній гімнастиці. Відзначимо, що спортивна боротьба вперше представлена в програмі змагань ЄЮОФ.

До складу збірної України в Баку-2019 увійшли і хмельничанки: волейболістки з команди “Новатор” Надія Гречка, Катерина Зуй, Валерія Нудьга,велосипедистка (індивідуальна гонка на шосе) Дарина Нагуляк з ДЮСШ-4 та Олександра Іщенко (боротьба вільна) з обласного центру фізичного виховання учнівської молоді.

Слідкувати за новинами літнього ЄЮОФ-2019 спортивні вболівальники зможуть на офіційному сайті Національного олімпійського комітету України: www.noc-ukr.org, а також на сторінках НОК України/Олімпійська команда в соціальних мережах: http://www.facebook.com/olympicuahttps://twitter.com/OlympicUAhttps://www.instagram.com/the_olympic_team_ua/

Довідка:

У 1990 році за ініціативи президента Міжнародного Олімпійського Комітету Жака Рогге, який на той час очолював Європейські Олімпійські Комітети, було прийнято рішення про проведення один раз на два роки зимових та літніх Європейських юнацьких олімпійських фестивалів (ЄЮОФ).

Наразі ЄЮОФ – найпрестижніші змагання Європи для юних спортсменів.

Представники України під егідою Національного олімпійського комітету приймають участь з 1993 року (в 1991 році українські спортсмени виступали у складі збірної команди CНД),в тому числі легкоатлет Андрій Бондарук зі Славути. Починаючи з 1993 року юними олімпійцями було здобуто 198 медалей – 61 золота, 73 срібних та 64 бронзових нагород. На ЄЮОФ-2011 року одразу три представники Хмельниччини стали переможцями- Марина Бех (стрибки у довжину), Людмила Сідорська (біг на 800м) та Антон Савицький(дзюдо).Згодом всі вони стали членами дорослих збірних команд України,майстрами спорту міжнародного класу.

Європейські юнацькі олімпійські фестивалі – гарна школа для майбутніх перемог. У різні роки участь у літніх ЄЮОФ брали такі відомі українські спортсмени: Яна Клочкова (плавання), Єлизавета Бризгіна (легка атлетика), Богдан Бондаренко (легка атлетика), Георгій Зантарая (дзюдо), Дарія Згоба (спортивна гімнастика) та багато інших.

Від admin