20 липня у мальовничій місцевості “Голубі озера” поблизу села Стригани Славутського району відділенням НОК України в Хмельницькій області проведено Відкритий обласний пробіг честь партизанського руху на Славуччині в період Другої світової війни за участю спортсменів з міст Славути, Нетішина, Шепетівки, Хмельницького, Києва та Полонського району.

Під час урочистого відкриття заходу на центральному майдані в Славуті,куди прибули учасники побігу,  факелоносці естафети олімпійського вогню Ігор-1980 (Анатолій Романюк ,Віктор Орєхов, Олекандр Музалевський, Віктор Флентін) розгорнули Державний прапор України та прапор Національного олімпійського комітету на підтримку членів збірної України, яка вирушила на ХV літній Європейський юнацький олімпійський фестиваль до міста Баку (Азербайджан).

У своєму виступі перший заступник голови відділення НОК України в області Віктор Флентін відмітив, що першим представником Хмельниччини на І Європейському юнацькому олімпійському фестивалі у 1991 році в Брюсселі став легкоатлет зі Славути Андрій Бондарук, який теж був присутнім 20 липня на  заході. Чимало нагород вибороли земляки на наступних юнацьких олімпійських континентальних форумах.Зокрема, чемпіонами у 2011 році стали легкоатлетки Марина Бех і Олена Сідорська, дзюдоїст Антон Савицький,які згодом виконали нормативи майстрів спорту міжнародного класу, увійшли до складу дорослих збірних команд України. А нині вболіваємо за волейболісток  Надію Гречку, Катерину Зуй, Валерію Нудьгу, велосипедистку Дарину Нагуляк та Олександру Іщенко (боротьба вільна) з Хмельницького і всіх 68 членів вітчизняної команди, котрі перебувають в Азербайджані.

Після відвідування і вшанування пам’ятних місць партизанського руху та жертв Другої світової війни в місті Славуті та її околицях спортсмени вирушили до місця старту.

На основну 12 кілометрову дистанцію пробігу вийшли  бігуни віком від 14 до 72 років, серед яких були як початківці так і досвідчені спортсмени, в тому числі  призери чемпіонатів Європи і світу серед ветеранів. Вони продемонстрували запал бадьорості і перевірили свою готовність до подальших всеукраїнських та міжнародних стартів.

У чоловіків найкращий час показав Олександр Подгорнюк з Полонного, а у жінок перемогла нетішинка Світлана Ільченко. Успішно дістався фінішу і наймолодший учасник – 14 річний Ілля Русін з Хмельницького,які отримали кубки від відділення НОК України.

Успішно подолали як основну, так і коротші дистанції (2 і 6 км) і члени колективу головного  спонсора змагань -ПП «Влад» (м. Славута), на чолі з генеральним директором Олександром Музалевським,котрі цими днями відзначили 25-річчя свого підприємства.   Після показових виступів фахівців зі спортивних єдиноборств з Хмельницького,за якими залюбки спостерігали численні відпочиваючі на “Голубих озерах”мешканці населених пунктів з району та кількох сусідніх областей ,відбулося нагородження призерів змагань грамотами, медалями, подарунками, під час якого вирішили в липні наступного року провести вже вп’яте пробіг у цій же місцевості у більш широкому форматі.

Від admin