Уславлений легкоатлет, чемпіон Ігор Олімпіади- 1972 в Мюнхені, володар світових рекордів та один із найвидатніших тренерів світу з метання молота Анатолій Бондарчук, який  народився у Староконстантинові ,а нині проживає в Канаді, днями перебував у Києві. Для почесного гостя провели екскурсію Олімпійським домом й розповіли про сучасний стан спорту в нашій країні, а також про нещодавні здобутки українських атлетів на європейських та світових першостях. 

Під час бесіди уславлений «молотобоєць» пригадав своє спортивне життя, найбільші вагомі перемоги, поділився секретами власного успіху й олімпійських звершень своїх вихованців та висловив бачення перспектив подальшого розвитку спорту в Україні, зокрема дисципліни метання молота.

Згодом до Олімпійської бази в Конча-Заспі, де проводить тренувальний збір збірна України з легкоатлетичних метань, завітали дуже шановані гості – відомий тренер Роман Фельдман, Анатолій Бондарчук, а також низка спортсменів та фахівців зі США. 

Роман Фельдман є вихідцем з України, – розповідає головний тренер збірної України з метань Максим Островський. – Колись він був наставником нинішнього старшого тренера нашої збірної Ярослава Чмиря, потім поїхав жити до США. Фельдман має безпосереднє відношення до тих високих результатів, які останнім часом показують американські молотобойці та дискоболи. Він провів для наших спортсменів майстер-клас. Також його підопічні потренувалися під наглядом Ярослава Чмиря. Такий обмін досвідом сподобався обом сторонам, і ми домовилися про подальшу співпрацю. Вони будуть приїжджати на збори до нас, ми – до них. Також американські друзі будуть сприяти нашій команді в спонсорській допомозі – щодо отримання інвентарю, тощо. Вони виказали велике бажання прихати в листопаді на Всеукраїнські змагання з метань в Мукачево. Окрім цього, їх дуже зацікавила співпраця в метанні ваги – ця дисципліна дуже популярна за океаном.

Дуже яскравою була зустріч з легендарним Анатолієм Павловичем Бондарчуком. Йому було дуже приємно побачити рідні стіни, зустрітися зі своїми учнями. Дізнатися, що в Кам’янець-Подільському,де він провів свої студентські роки в місцевому педінституті, вже 10 років поспіль  під патронатом Національного олімпійського комітету України Всеукраїнські  змагання з легкоатлетичних метань на його честь – їх організатор ,завідувач кафедри К-ПНУЛеонід Гурман був з ними на веб-зв’язку. Під керівництвом Анатолія Павловича наші атлети також провели тренування, вислухали його поради.  Cпортивна громадськість Хмельниччини сподівається ,що Анатолій Бондарчук у  ювілейний 80-й рік від дня народження (2020) відвідає місця свого дитинства та юності (Старокостянтинів і Камянець-Подільський),де наразі проводяться реконструкції стадіонів,на урочисті відкриття яких запросять уславленого земляка.  

    

Від admin