Так, у гімназії №1 імені Володимира Красицького, де навчається 700 учнів, з’явився новий сучасний спортивний майданчик. 4 вересня, відбулося його урочисте відкриття із показовими виступами , маршем переможців різноманітних спортивних змагань і турніром з мініфутболу школярів цього навчального закладу. Кошти на будівництво футбольного майданчика виділили з міського бюджету. Обійшовся він у майже півтора мільйона гривень

Із такою приємною подією гімназистів привітав міський голова Олександр Симчишин.Це вже третій спортивний об’єкт, відкритий з початку навчального року. Напередодні сучасні майданчики презентували у загальноосвітній школі №19 в Ружичній та в спеціалізованій загальноосвітній школі №7. Цього року ще планується відкрити спортивні майданчики в НВК №4, ЗОШ №25 і гімназії №2.        

«Взагалі, будемо мати 23 пришкільних і внутрішньодворових майданчики  в Хмельницькому до кінця року. Цей майданчик розрахований винятково на мініфутбол. Такою була мрія гімназистів рівно рік тому, коли ми з ними тут зустрілися, – зазначив Олександр Сергійович. – На території гімназії ще можна побудувати баскетбольно-волейбольний майданчик поруч з футбольним. Але тоді гімназія буде мати проблеми з проведенням вуличних заходів. Адже територія тут обмежена. Є ще більше десятка шкіл, що чекають на такі або подібні поля. На кожен рік плануємо будувати по п’ять. Також є ще кілька десятків великих дворів, де можна буде встановити внутрішньодворові майданчики. Потреба в нових майданчиках залишається»”,- розповів міський голова.

За словами Олександра Сергійовича, результат від оновлення спортивної бази є – школи показують кращий результат у змаганнях і мають свої команди з багатьох видів спорту.

На урочистостях з нагоди введення в дію вказаних спортарен були присутні члени виконкому відділення НОК України в Хмельницькій області, котрі передали спортивний інвентар та cувенірну та поліграфічну продукцію вище названим навчальним закладам в рамках Всеукраїнських акцій НОК України «Олімпійська книга» та «Олімпійський куточок» для якісного проведення «Олімпійського уроку» і «Олімпійського тижня»/

Від admin