Напередодні Дня фізичної культури і спорту у Хмельницькому відбулися незвичні  перегони. Вперше у місті провели змагання з бігу та їзди на велосипеді «Вершина Свободи». Учасники на швидкість долали 580- метрову дистанцію, рухаючись вгору.

Усе це відбувалося на частині вулиці Свободи – від Зарічанської до Проспекту Миру. Забіги та заїзди  поділили за віковими категоріями. Окремо стартували чоловіки та жінки .Для дітей були передбачені коротші дистанції. Загалом майже 200 бігунів і велосипедистів (від 7 до 60 років)  після урочистого відкриття і спільної розминки-запальної руханки, випробували свої сили та змагалися за перемогу.

Цей спортивно-екстремальний захід ,який ініціювала Хмельницька міська рада і управління молоді та спорту,за підтримки відділення НОК України в області планується зробити  спортивною «родзинкою» міста.                                   

Цьогоріч в ньому взяли участь як відомі і досвідчені спортсмени, котрі відзначалися на всеукраїнських і міжнародних аренах, так і аматори, стартувало і кілька сімей з 3-4-х учасників (діти та батьки).                    

Завершилася перша «Вершина Свободи» нагородженням переможців та призерів  у всіх категоріях . Оригінальні медалі , грошові винагороди  та подарунки від організаторів і партнерів заходу їм вручали члени відділення НОК Сергій Ремез , Наталія Томусяк і Віктор Флентін. У суддівстві була задіяна дворазова учасниця Олімпійських    Ігор майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики Тетяна Загрійчук (Філонюк).

Від admin