На бігових доріжках і в секторах спорткомплексу «Поділля» в Хмельницькому за ініціативи і підтримки регіонального відділення Національного олімпійського комітету України відбулися традиційні обласні легкоатлетичні змагання «Діти – олімпійська надія України».

На турнір прибули юнаки та дівчата 2006 року народження і молодші з міста Старокостянтинова, Полонського, Кам’янець-Подільського, Старокостянтинівського і Дунаєвського районів, які разом з місцевими спортсменами (всього 95 учасників)  виборювали нагороди в 5 видах програми: біг на 60 м, 200 м, 600 м, стрибки у висоту та довжину.

Серед новачків і перспективних бігунів у юнаків  виділялися вихованці заслуженого тренера України з Хмельницького Анатолія Новікова,який має позитивний досвід cпівпраці з найкращими вітчизняними спринтерами – призерами Європи та Олімпіад. Так, за явної переваги дві спринтерські дистанції (60м-7,б сек та 200м-26,4сек) впевнено виграв Володимир Лісіцький, а перемогу на 600-метрівці святкував Андрій Рибчинський,2008 року народження.

У  дівчат  свою різносторонню підготовку продемонструвала Олександра Ващук  зі Старокостянтинова, яка  перемогла  в  бігу на 60м-8,3сек та в стрибках у довжину-4,48м.Наразі опікується нею заслужений тренер України Володимир Гоняк.

В інших дисциплінах першість здобули:Тетяна Коваль(Старокостянтинівський район) та Андрій Кшемінський (с.Гуменці Кам’янець-Подільського району) -стрибки у висоту, хмельничанка Юлія Герщук(біг на 200м),Валерія Гафійчук (біг на 600м) з Полонського району та Олег Якимчук (стрибки у довжину) зі Старокостянтинівського району.

Переможці та призери змагань відзначені дипломами і медалями,  найактивніші з них отримали подарунки від відділення Національного олімпійського комітету в Хмельницькій області.

Від admin