Громадська організація «Епіцентр – дітям» та Фонд «Реал Мадрид» 16 жовтня 2019 року відкрили соціально-спортивну школу Фонду в Хмельницькій області.

Школа запрацювала на базі Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, а також загальноосвітніх шкіл у селах Скаржинці Ярмолинецького  та  Ружичанка  Хмельницького районів. У ній футболом та баскетболом займатимуться 220 юнаків та дівчат віком від 6 до 17 років з соціально незахищених родин (з ризиком маргінального стану через важкі сімейні обставини, без засобів існування, сироти, напівсироти, діти з багатодітних сімей,учасників АТО, ООС тощо). Для цього не лише зробили ремонти в наявних спортивних залах вказаних навчальних закладів, а ще й побудували відкриті майданчики за кошти фінансового партнера проєкту — компанії «Епіцентр К».

У соціально-спортивній школі працює висококваліфікована команда професіоналів: координатори, соціальні працівники, тренери, вчителі, вихователі, психологи та волонтери. Зокрема, всі тренери пройшли курс навчання у тренерів-методистів клубу «Реал Мадрид». Навчання у школі є безкоштовним. Вихованці школи забезпечені спортивним інвентарем та формою.Окрім тренувань з футболу та баскетболу, учні школи Фонду «Реал Мадрид»  можуть поглиблювати шкільне навчання, вивчати іноземні мови, відвідувати музеї, театри, кінотеатри, лекції та екскурсії. Вони також матимуть можливість відвідувати футбольні матчі та тренувальну базу «Реал Мадрида», проводити матчі з однолітками — вихованцями клубу «Реал Мадрид».

Святкове відкриття школи за участю представників Фонду «Реал Мадрид» , ГО «Епіцентр – дітям», депутатського корпусу різних рівнів, Федерації футболу України ,очільників академії,обласної та міської влади,керівників обласних федерацій футболу та баскетболу,відділення Національного олімпійського комітету України,  колишніх зіркових гравців клубу «Реал Мадрид» Едвіна Конго, Клода Макелеле , Хосе Еміліо Амавіска, легенд українського футболу  Олега Протасова, Ігора Бєланова, Владислава Ващука, В’ячеслава Шевчука, Богдана Шершуна,уславленого баскетболіста Саніслава Медведенка відбулося на території гуманітарно-педагогічної академії. Шановних гостей зустріли запашними короваями, запальними танцями та гарними піснями студенти вишу та учні щойно створеного дитячо-юнацького спортивного закладу.

В своїх виступах безпосередньо причетні до реалізації проекту соціально-спортивної школи зокрема відмітили слідуюче.

«Рік тому ми відкрили першу школу Фонду «Реал Мадрид» у Тернополі. Це був пілотний проект, який довів, що ми на вірному шляху. Діти вчилися, грали, тренувалися, спілкувалися з однолітками з інших країн. Вони отримали мотивацію для росту та самовдосконалення, вчилися відповідальності. Це одне з найважливіших завдань нашого проекту».розповів віцепрезидент ГО «Епіцентр – дітям» Тарас Герега.

 «Фонд «Реал Мадрид» прийняв безпрецедентне у своїй історії рішення і надав ГО «Епіцентр – дітям» статус свого стратегічного партнера. Жодна з 76 країн, де є школи Фонду, не має такого статусу. Завдяки цьому у кожній школі Фонду «Реал Мадрид» в Україні ми зможемо навчати не 100, а 300 дітей, які отримають додаткові можливості із навчання та стажування у професіоналів «Реалу». Співпраця із Фондом обумовлює відкриття шкіл на 6 локаціях у Київській та Хмельницькій областях, та за рік відкриття школи в м. Київ. Наша мета така, що коли у Фонду запитають, яка з їхніх шкіл по всьому світу найкраща, вони з гордістю б говорили, що в Україні», cказав засновник компанії і спортклубу «Епіцентр», народний депутат України Олександр Герега.

 Директор з міжінституційних зв’язків фонду «Реал Мадрид», у минулому відомий футболіст мадридського «Реалу» та збірної Іспанії  Еміліо Бутрагеньо високо оцінив співпрацю з українською стороною.

« У 1980 році «Реал Мадрид» вирішив створити свою фундацію, щоб повернути суспільству частину тієї любові, яку ми завжди від вас отримували. Зараз ми присутні більше ніж у 70 країнах світу. І цей проект, який нині ми презентуємо у вас, дає нам можливість пишатися нашим клубом та тим, чим ми займаємося. Ви вже є частиною «Реал Мадрид».Фонд «Реал Мадрид», громадська організація «Епіцентр — дітям» та компанія «Епіцентр К» формують команду, кожен з гравців якої має єдину спільну мету — покращити сьогодення та майбутнє українських дітей. Це та перемога, якої ми прагнемо в Україні.», підкреслив Еміліо Бутрагеньо.

Потім усі присутні на заході особи перемістилися на територію, де розташовані щойно збудовані 4спортивні споруди під відкритим небом: два майданчики зі штучним трав’яним покриттям  для  мініфутболу, майданчики з синтетичним покриттям для занять баскетболом і волейболом та гри у стрітбол. Бажаючі мали можливість поцілити у футбольні ворота чи у баскетбольне кільце. Після чого зірки іспанського «Реалу» та збірної України зіграли в футбол із дітьми. Право першого удару надали Еміліо Бутрагеньо. Під час неформального спілкування з уславленими спортсменами  кожен з містян намагався сфотографуватись та взяти в них автограф.Особлива увага була прикута до Ігора Бєланова-найкращого футболіста Європи 1986року, який привіз з собою нагороду, підтверджуючу це визнання-«Золотий м’яч».Саме Їх присутність  наглядно і ефективно популяризувала гру мільйонів-футбол.

Довідка. Фонд «Реал Мадрид» — це організація, що запроваджує соціальну діяльність ФК «Реал Мадрид» у всьому світі. На сьогодні працює 900 соціально-спортивних проектів, спрямованих на виховання, інтеграцію та кооперацію для соціально захищених та незахищених верств населення, особливо для дітей віком 5-17 років, які опинилися у складних соціально-економічних умовах. Фонд нараховує понад 450 шкіл, подібних до проекту, який тепер відкрито і в Хмельницькій області, у 80 різних країнах світу на 5 континентах.В Україні перша школа Фонду «Реал Мадрид» та ГО «Епіцентр — дітям» відкрилася 4 жовтня 2018 року в Тернополі. В ній займаються майже 200 дітей.

Від admin