11 листопада відділенням Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій області проведено напрямок «Ментальне тренування» Всеукраїнського спортивно-інтерактивного проекту для дітей та молоді «OlympicLab».

Учасниками заходу напередодні планового тренування стали 70 спортсмени трьох груп відділення вільної боротьби Обласного центру фізичного виховання учнівської молоді .

 Перший заступник голови обласного відділення НОК Віктор Флентін ознайомив їх з олімпійськими видами спорту, які культивуються на Хмельничинні і в спортивному закладі зокрема, де вони наразі шліфують свою майстерність. Cаме тут підготовлено 7 Олімпійців: 3-х легкоатлетів,3-х борців вільного стилю, фристайлістку. Дітей особливо зацікавила розповідь про уславлених борців Іріні Мерлені та Андрія Стадніка, які на двох здобули комплект Олімпійських медалей на Іграх 2008 і 2012 років після проведених цілеспрямованих тренувань на килимах спеціалізованого залу, де розташувалися юні спортсмени. Вони були проінформовані про методи психологічної підготовки та їхній вплив на досягнення в спорті, а також про методи ментального тренування. Практичні поради з власного змагального досвіду надали майстри спорту СРСР міжнародного класу Володимир Поворознюк та Аркадій Дубілевич, які плідно працюють на тренерській ниві в цьому залі протягом кількох десятиріч. Школярами з захопленням було переглянуто відеоматеріали урочистої церемонії зустрічі естафети Олімпійського вогню 8 липня 1980 року в Хмельницькому,на яких вони впізнали Володимира Поворознюка ,крокуючого по доріжці стадіону ”Поділля“ поруч з талісманом ХХII Iгор. Крім того,відповідаючи на запитання спортивної вікторини,вони пізнавали Олімпійський рух.

На завершення заходу юні борці продемонстрували гарну фізичну форму і техніку під час спеціальної розминки під наглядом досвідчених тренерів.

 На згадку про участь у проекті «OlympicLab» діти отримали відповідні сертифікати, а найактивніші  були відзначені сувенірами від обласного відділення НОК України.

Від admin