6 лютого в манежі Київської міської  школи вищої спортивної майстерності хмельничанка Марина Бех-Романчук перевірила свої швидкісні можливості під час чемпіонату столиці з легкої атлетики. В бігу на 60 метрів вона спочатку виграла попередній забіг (7,62сек),а у фіналі судді знову зафіксували  її переможний час (7,53сек).Вже 8 лютого Марина  змагалася в польському Торуні на міжнародному турнірі ORLEN Copernicus Cup (четвертий етап Всесвітнього легкоатлетичного туру у приміщенні) в своїй основній дисципліні-стрибках у  довжину.

24-річна спортсменка стрибнула у шостій cпробі на 6,96 м, поновивши свій же найкращий результат  сезону в світі у приміщенні(6,92 м), показанийний  наприкінці січня на змаганнях в Карлсруе. Марина зі значним відривом випередила Есе Бруме з Нігерії (6,62 м) і Лорейн Уген з Великої Британії (6,52 м). Наразі у неї після двох етапів Всесвітнього туру за участі стрибунок у довжину максимальна кількість очок- 20,у найближчих переслідувачок-по7 . Попереду для них ще два старти:15 лютого в Глазго і 19 лютого- в Левін.

Варто відзначити,що Бех-Романчук встановила свій абсолютний рекорд, адже до цього її найкращим результатом був стрибок на 6,93м,який вона досягла 17 червня 2016 року на стадіоні міста Луцьк.

  Справжньою окрасою  змагань у Торуні став виступ 19-річного шведа  Арманда Дуплантіса, який зробив те, про що, за його ж словами, мріяв з трьох (!) років – встановив світовий рекорд зі стрибків з жердиною. Більше того, він побив досягнення француза Рено Лавіллені, який завжди був його кумиром, а зараз є ще й хорошим товаришем. Друга спроба на висоті 6,17 метрів – і Дуплантіс робить у Польщі те, до чого був настільки близький чотирма днями раніше у Дюссельдорфі.  Попередній світовий рекорд – 6,16 метрів – Лавіллені встановив 15 лютого 2014 року у Донецьку.

Ефіопка Хайлу Лемлем фінішувала другою з бігу на 1500 метрів, а її час – 4хв01,79 сек – став новим світовим рекордом  серед юніорок U20  у приміщенні. Ця ж дистанція у змаганнях серед чоловіків завершилася рекордом Південної Америки у приміщенні(3хв39,13сек) у виконанні бразильця Тіаго Андре.

Крім того, у Торуні було встановлено ще чотири та повторено два національні рекорди.

Від admin