25 лютого майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики Василь Матвійчук, який тимчасово проживає в Італії, переміг у традиційному міжнародному пробігу , встановивши новий рекорд 10- кілометрової траси (29хв24сек), прокладеної вулицями міста Місано. Наприкінці  дев’ятого кілометра він спромігся піти у у відрив від групи африканських  та італійських бігунів і першим завершив дистанцію. За ним фінішували срібний та бронзовий призери: мароканець Каббурі та бурундієць Нзіквікунда.

Оним з перших привітав свого титулованого вихованця заслужений тренер України Василь Ліщук,який приклав багато зусиль в становленні братів Матвійчуків –Василя та Олександра в якості бігунів високого рівня під час їх навчання в Кам’янець-Подільському національному університеті. 

 Довідка і фото з  Енциклопедії сучасної України (автор Віктор Флентін)

МАТВІЙЧУ́К Василь Олександрович (13. 01. 1982, с. Білогородка Ізя­слав. р-ну Хмельн. обл.) – легкоатлет (біг). М. сп. міжнар. кл. (2003). Закін. Кам’янець-Поділ. ун-т (Хмельн. обл., 2011). Чемпіон Європи серед юніорів з бігу на 10 тис. м (м. Ґроссето, Італія) та легкоатлет. кросу на 8 км (м. Тун, Швейцарія, обидва – 2001). Сріб. призер чемпіонату Європи серед молоді з бігу на 10 тис. м (м. Бидґощ, Польща, 2003). Чемпіон Італії з напівмарафону (2003). Учасник 29-х Олімп. ігор (Пекін, 2008, 27-е м.), став першим за роки незалежності України укр. бігуном, який зміг фінішувати у марафоні на цих змаганнях. Багатораз. переможець та призер укр. і міжнар. змагань. Рекордс­мен України серед юніорів та молоді. Виступав за спорт. т-во «Динамо» (Хмельницький, 1998–2013) та клуб «Cover Sportiva Mapei» (м. Домодоссола, Італія, від 2001). Тренер – В. Ліщук

Від admin