В Хмельницькому обласному центрі фізичного виховання учнівської молоді проведено традиційний відкритий обласний турнір «Олімпійські надії» зі спортивної гімнастики.

До міста над Південним Бугом прибули 140 дівчат та 43 юнаків віком від 6 років і старші – початківці і вже досвідчені спортсмени, в тому числі 16 майстрів спорту, з Краматорська, Сєвєродонецька, Білої Церкви, Києва, Кропивницького, Тернополя, Черкас ,які разом з місцевими спортсменами у двох спеціалізованих гімнастичних залах демонстрували свій потенціал у багатоборстві, опробовуючи нові програми та здобуваючи досвід суперництва з однолітками напередодні офіційних всеукраїнських змагань.

На урочистому відкритті турніру їх привітали заступник начальника управління молоді та спорту облдержадміністрації, заслужений майстер спорту з веслування на каное,олімпієць 1988року Валерій Вешко та голова обласної федерації спортивної гімнастики,член регіонального відділення Національного олімпійського комітету України Тетяна Довжук.

Вони зокрема відмітили що, починаючи з середини 1970-х років, в ХОЦФВУМ підготовлено десятки призерів всесоюзних та всеукраїнських гімнастичних змагань,деякі з яких здобували нагороди європейських турнірів,тут працює кваліфікований тренерський склад.

Саме в цих залах у відділенні гімнастики свою спортивну кар’єру розпочали олімпійці Іріні Мерлені (вільна боротьба) та Ольга Полюк (фристайл). Їх традиції хочуть продовжувати місцеві гімнасти нового покоління. Зокрема, нині до резервного складу гімнастичної збірної команди України входять  Каріна Рідецька і Маргарита Козловська .

Варто відзначити хороші умови для проведення змагань , які наразі створені в спортивному закладі завдяки піклуванню з боку директора Хмельницького обласного центру фізичного виховання учнівської молоді ,заступника голови регіонального відділення НОК України Анатолія Федосєєва,завдяки зусиллям якого в 2019 році  з обласного і державного бюджетів  були виділені кошти у розмірі 2,5млн. грн., що дозволило забезпечити наповнення сучасним обладнанням та інвентарем гімнастичні зали: для жінок (в повному обcязі)  та чоловіків (частково). Роботи по розбудові та ремонту приміщень ХОЦФВУМ продовжаться і в поточному році.

Що ж до самого турніру, то судді належним чином оцінили комбінації юних спортсменів і визначили кращих у кожній групі з врахуванням віку учасників і складності програм (від першого юнацького розряду до майстра спорту).

 Тож серед дівчат переможницями стали: Марія Лиховід, Вікторія Гуляєва та Вероніка Кравцева з Білої Церкви, Альона Волинець та Аліса Делікатна з Черкас, киянки Марина Прилуцька, Дар’я Чорна та Зоряна Набожник, Вікторія Гуйван з Кропивницького, Софія Кохан з Краматорська , хмельничанки Олеся Марценюк, Анна Кравчук, Поліна Шевельова, Анастасія Литвиненко, Анна-Марія Чорна, Крістіна Грудецька, Аліса Скрупська, Маргарита Козловська.

А серед юнаків першість здобули: Микита Кохан з Краматорська, Іван Давидюк, Олег Бистров Володимир Грищенко та Іван Беспалько з Черкас,  Олександр Масліхін та Роман Туз з Хмельницького.

 Переможців та призери  турніру нагороджені грамотами, медалями,кубками,а всі учасники змагань-сувенірною продукцією та олімпійською літературою.

Від admin