Пропонуємо користувачам сайту пізнавати разом з нами  досягнення спортсменів та їх наставників з Хмельниччини  на європейському континенті.

Наразі ви можете дізнатися  про виступи деяких наших земляків у професійних спортивних клубах за кордоном та їх шлях до міжнародного визнання. 

Хмельницькі легіонери в Європі-Плотницький Олег Юрійович.

Плотницький Олег Юрійович, народився 5 червня 1997 року в с. Липівка Тростянецького району Вінницької області, український волейболіст, амплуа-догравальник, капітан національної збірної. З трьох років проживав у Хмельницькому. Зростав у сім’ї волейболістів. Після завершення ігрової кар’єри його батько-  Юрій Володимирович, став для Олега першим  тренером. Сина тренував з другого класу у спорткомплексі «Новатор» поки той навчався у ЗОШ №10,НВО№5. 

У восьмому класі Олег перебрався до Харкова, де підвищував свою майстерність  в обласному училищі фізичної культури №2.

Першою професійною командою для нього була харківська «Юракадемія». Потім виступав за «Локомотив»(Харків)-найсильніший клуб в історії українського волейболу,з яким  ставав чемпіоном (2016 та 2017роках)  та володарем Кубка  країни .

В збірній України  з 2013 року. У першому матчі грав за команду 1995 року народження. В 2016 році став віце-чемпіоном Європи серед юніорів до 20років, найкращим догравачем  чемпіонату.

З чотирнадцяти років також бере участь у змаганнях з пляжного волейболу. З першим партнером Микитою Калабердою переміг в юнацькому чемпіонаті України 2011 року. Два роки грав у парі з Дмитром Канаєвим, а потім — з Іллею Ковальовим, партнером по «Локомотиву»,разом з яким виборов «срібло» чемпіонату світу серед юніорів до19 років(2014)  та «бронзу» чемпіонату Європи серед юніорів  до 20років(2015) ,взяв участь у ІІ літніх Юнацьких Олімпійських іграх (Нанкін, Китай,2014).

У листопаді  2017 року отримав запрошення від італійського клубу «Монца». Наразі є єдиним українським представником в найсильнішій волейбольній лізі (Серії «А»). З травня 2019 року  успішно виступає за«Перуджу» (Перуджа)-срібну призерку чемпіонату та володарку Кубка Італії,в складі якої виграв Суперкубок  Італії (листопад 2019 року) .Наразі ця команда після 18 перемог у 20 зіграних матчів перебуває на провідних позиціях в італійському чемпіонаті 2019/2020 і увійшла в півфінал волейбольної Ліги європейських чемпіонів.

Через складну ситуацію з коронавірусом в Італії наш спортсмен перебуває на вимушеному карантині і в невизначеності. Усвідомлюючи серйозність проблеми,волейболіст переконаний, що карантин і призупинення змагань були єдиним виходом із ситуації .Зі своїми враженнями і застереженнями від пов’язаного з пандемією корона вірусу карантину в Перуджі (провінція Умбрія) він ділиться у соцмережах.

«Людське життя важливіше за будь-які титули, звання і гроші, – підсумовує Олег в інтерв’ю журналісту Івану Вербицькому, «Главком»  . – Знаєте. Мене сильно здивувало, коли під моїм повідомленням десятки українців писали обурливі коментарі, а іноді просто образи. Люди кажуть, що не мають роботи і їх начебто й можна зрозуміти. Але невже вони не збагнуть, що без життя гроші їм будуть непотрібні ».

Від admin