У Кам’янці-Подільському відбулися традиційні змагання з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських чемпіонів 1972року– уродженців Хмельниччини: дискоболки Фаїни Мельник  та  метальника молота Анатолія Бондарчука.

На навчально – тренувальній базі Кам’янець – Подільського національного університету імені Івана Огієнка пройшов відкритий чемпіонат Хмельницької області з легкоатлетичних метань.

Ці змагання, що наразі проводяться під патронатом Національного олімпійського комітету, були започатковані 12 років тому Федерацією легкої атлетики Хмельницької області, а після активного долучення до їх організації у 2011 році регіонального відділення НОК України та кафедри легкої атлетики місцевого університету набули популярності і з 2018 року за підтримки Федерації легкої атлетики України здобули статус Всеукраїнських змагань. В квітні поточного року  тут мав відбутись етап Кубку України з легкоатлетичних метань  за участю спортсменів з зарубіжних країн, який відмінили із-за введення карантинних обмежень. Та все ж, враховуючи побажання спортсменів набувати практичних навичок в атмосфері  суперництва, днями  вдалося провести ці традиційні змагання у форматі відкритого чемпіонату області .

Тож 62 учасники  трьох вікових груп ( юнаки, дорослі і ветерани) з Вінницької ,Чернівецької, Івано-Франківської та Хмельницької областей завзято намагалися  покращити власні рекорди і вибороти нагороди чемпіонату. Серед переможців особливо відзначилися кам’янчани; юнак Віталій Грицишин (метання списа-54,10м),дорослий Костянтин Райтаровський (метання диска-48,44м),ветерани Олена Поблічко (метання диска), Єгенія Янкун(метання списа та штовхання ядра), Микола Дубчак (метання списа) та юнак Андрій Сав’як (метання диска-41,27м) з Івано-Франківщини.Та все ж найбільше уваги було прикуто до виступу 92-річного Генріха Зверєва з Вінничини ,який штовхнув 3-кілограмове ядро  на 6,76м.

В командному  заліку до призової трійки потрапили:  1.м. Кам’янець-Подільський, 2.Летичівська ДЮСШ, 3.Дунаєвецька ДЮСШ.

Усі переможці та призери  змагань  отримали грамоти,  медалі, сувенірну продукцію, команди-кубки від організаторів.

Від admin