11 грудня в Хмельницькому під час проведення ХІІ відкритого обласного легкоатлетичного турніру «Подільська зима» відбувся «Чат з чемпіонами та навички лідерства» Всеукраїнського проєкту серед дітей та молоді #OlympicLab, що реалізується за ініціативи НОК України спільно з Coca-Cola Foundation. Захід проходив в манежі ОЦФВУМ у рамках відзначення 30-річчя Національного олімпійського комітету України.

На змаганнях була присутня фіналістка Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро, віце-чемпіонка світу та Європи в стрибках у довжину, заслужений майстер спорту Марина Бех-Романчук , переможниця перших турнірів «Подільської зими», яка наразі готується  в рідному Хмельницькому до відповідальних міжнародних стартів. Прибулі на турнір юні спортсмени 2003 року народження і молодші з Київщини, Івано-Франківщини, Вінниччини, Житомирщини, Рівненщини, Полтавщини та Хмельниччини перед початком змагань залюбки спілкувались з Мариною.

Вона розповіла  дітям про свій спортивний шлях, про невдачі та успіхи, поділилася секретами,  як не падати духом після поразок і травм та йти далі. 

Для того, щоб стати чемпіоном потрібна повна самовіддача, дисципліна, завзятість, працьовитість, беззаперечне дотримання мети, вміння постійно вчитися та вдосконалюватися. Тільки такі якості можуть привести до успіху та перемог Юні легкоатлети мали також можливість помилуватись невимушеними пружними далекими  горизонтальними стрибками під час показових виступів Марини. Враховуючи оприлюднену напередодні інформацію про отримання Мариною Бех-Романчук за версіями спортивних журналістів авторитетних вітчизняних та зарубіжних організацій звання «Найкращого атлета» в Україні та найкращої  стрибунки у довжину в світі 2020 році,  їй та  безпосередньому наставнику, заслуженому тренеру України Вадиму Крушинському очільники регіонального олімпійського осередку та федерації легкої атлетики Хмельницької області вручили подарунки.

Натхненні присутністю  уславленої спортсменки краю, юні легкоатлети-початківці завзято взялися встановлювати власні перші рекорди, кращі з яких в кожному виді отримали  грамоти, медалі і заохочувальні призи з рук олімпійки та її наставника.

Від admin