Мінмолодьспорту здійснило всі заходи, необхідні для підготовки спортсменів збірної України до участі у ХІ Всесвітніх іграх. Про це повідомив Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.

«Наша країна вперше буде представлена у більшості видів спорту, що включені до програми Ігор. Здобуто 102 ліцензії з 19 видів спорту — 15 неолімпійських та 4 олімпійських. Україну представлятиме найбільша кількість учасників за всю історію участі», – наголосив Міністр.

Серед них четверо з Хмельниччини:

Пауерліфтинг

МЕЛЬНИК ТЕТЯНА ГРИГОРІВНА, 12.08.1985, ЗМСУ, Освіта, надважка категорія.

БІЛА ТЕТЯНА ІВАНІВНА, 13.03.1996, МСУМК, Освіта, легка категорія.

Стрибки на батуті

КОЗЯРСЬКА ДАРИНА ОЛЕКСАНДРІВНА, 23.06.1999, МСУ, Освіта, акробатична доріжка.

МАЗУРИК ОЛЕГ ВАСИЛЬОВИЧ, 05.09.2003, МСУ, Освіта, акробатична доріжка.

Вадим Гутцайт зазначив, що для підготовки наших спортсменів було організовано 45 навчально-тренувальних зборів, зокрема в Польщі, Італії, Франції, Німеччини, Чехії, США та інших країнах. Також проведено серію семінарів з питань спортивної медицини та антидопінгового законодавства з представниками федерацій. Закуплено малоцінний інвентар та спортивну форму на участь у Іграх. 

Нагадаємо, що  7 по 17 липня 2022 року у найбільшому місті штату Алабама — Бірмінгемі (США) пройдуть міжнародні змагання з неолімпійських видів спорту планетарного масштабу. Вони відбуваються раз на чотири роки, як і Олімпіада. Близько 4500 спортсменів з понад 100 країн світу змагатимуться за 220 комплектів нагород у 34-х видах спорту. росії і білорусі немає в цьому переліку — вони недопущені до Ігор через війну проти України.

У перший змагальний день, 8 липня, українці продемонструють свої виступи у трьох видах спорту — карате, пауерліфтингу та підводному спорту.

Побажаймо нашим атлетам успіхів на шляху до найважливішого старту та яскравих перемог.

Від admin