IMG_7813Під час перебування в Хмельницькому з приводу урочистого відкриття в місті сучасного комплексу з важкої атлетики спортклубу «Епіцентр» президент Національного Олімпійського комітету України Сергій Бубка, член виконкому НОК Олександр Герега та головний спеціаліст Управління олімпійського руху НОК Віра Передерій відвідали також офіс регіонального відділення НОК України.

В оселі обласного олімпізму зроблено сучасний дизайн та створені всі необхідні умови для комфортної та ефективної роботи. Тут розміщується виконавчий орган відділення, відбуваються засідання виконкому, робочих нарад обласних спортивних федерацій, прес-конференції, вшанування тощо.

Голова відділення Юрій Краснюк ознайомив представників НОК з приміщеннями офісу, розташованого на першому поверсі Обласного центру фізичного виховання учнівської молоді, де в той час відбувалось засідання оргкомітету по проведенню спортивно-пізнавального заходу «З нами в серці завжди олімпійський вогонь» з нагоди відзначення 35-річниці естафети Олімпійського вогню шляхами Хмельниччини 8-9 липня 1980 року.

Шановні гості долучилися до перегляду архівних відео та фотоматеріалів, які там готувалися до вказаної зустрічі з факелоносцями 1980 року, що запланована на 8 липня в Обласній універсальній науковій бібліотеці їм М. Островського.

В ході подальшого спілкування з членами виконкому обласного відділення головний олімпієць країни за вагомий особистий внесок у розвиток та пропаганду олімпійського руху вручив свідоцтво та почесну відзнаку НОК України першому заступнику ХОВ НОК України Віктору Флентіну – авторитетному організатору, краєзнавцю, багаторазовому переможцю міжнародних та всеукраїнських ветеранських змагань з легкої атлетики, всеукраїнських конкурсів серед спортивних журналістів, фотографів, ерудитів. Віктор Володимирович став першим зі спортивних фахівців Хмельниччини, який отримав  таку високу нагороду НОК України.

Далі Сергій Назарович і Олександр Володимирович завітали до спеціалізованого залу вільної боротьби Обласного центру фізичного виховання учнівської молоді, де на 3-х килимах щорічно  проводяться понад 20 змагань обласного і всеукраїнського рівня за участю іноземців різних вікових груп. Саме тут зросли борчині, які першими здобули золоті медалі для України на офіційних чемпіонатах: Тетяна Комарницька – європейського ґатунку, а Ірині Мерлені – світової та олімпійської проби. Там же Бубка і Герега поспілкувались з провідними тренерами та борцями області, в тому числі Павлом Олійником – чемпіоном Європи, бронзовим призером чемпіонату світу 2013 року, членом СК «Епіцентр», що готується до здобуття ліцензії на Олімпіаду-2016. Свою спробу намагатиметься реалізувати вже на цьогорічній світовій першості в США. Олександр Герега запропонував директору ОЦФВУМ Анатолію Федосєєву свою допомогу в проведенні ремонту приміщень цього популярного спортивного  закладу, де регулярно займається в семи відділеннях понад 1300 спортсменів, переважно шкільного віку, оздоровлюються в плавальних басейнах сотні містян, зросли десятки призерів найпрестижніших міжнародних змагань.

Серед них шість олімпійців (Ірині Мерлені, Андрій Стаднік, Людмила Головченко, Віта Паламар, Руслан Глівинський, Оля Полюк), переможниця літнього Європейського юнацького олімпійського фестивалю Марина Бех, яким присвячена окрема фотогалерея.

Проведені зустрічі були пізнавальними і конструктивними. Бажаючі мали змогу отримати автограф і сфотографуватися на згадку з поважними керівниками НОК України.

IMG_7751 - копия

IMG_7773

IMG_7797

IMG_7803

Від admin