2За ініціативи обласних відділень Національного олімпійського комітету України й Міжнародної асоціації ветеранів фізичної культури та спорту при підтримці обласної та районних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, ветеранських організацій на Хмельниччині проведено агітаційно-пропагандистський пробіг, присвячений 70-й річниці Перемоги.

Захід здійснювався з метою увіковічення пам’яті полеглих воїнів і знищених окупантами мирних жителів в роки Другої світової війни, популяризації олімпійського руху, здорового способу життя серед населення області.

З 28 квітня по 3 травня організатори заходу на чолі групи факелоносців естафети олімпійського вогню 1980 року, учасників бойових дій, ветеранів військової служби та спорту, дітей війни щоденно вирушали автотранспортом з Хмельницького за попередньо визначеними маршрутами та населеними пунктами у 14 районах, де здійснили спільно з місцевими жителями пробіги центральними вулицями і майданами до меморіалів, пам’ятників і обелісків воїнам та жертвам Другої світової війни, визволителям подільської землі і поклали вінки та квіти.

Повсюди їх зустрічали хлібом-сіллю, оплесками, патріотичними вигуками і піснями.

У ході спілкування спогадами про війну ділилися сивочолі ветерани фронту та тилу, серед яких варто виділити генерал-майора танкових військ Івана Бабака, полковника Григорія Атаманюка – учасників бойових дій, Дмитра Литовку – учасника трудового фронту з Хмельницького та найстаршого воїна 96 – річного Мельника Дмитра з Нетішина.

Уважно слухала молодь і про внесок ветеранів у розвиток спорту на Поділлі.

Були також відзначені подяками Хмельницького обласного відділення НОК України професійно-технічні ліцеї Нетішина та Полонного, які приймають активну участь в олімпійському русі краю.

Учасники пробігу відвідали також інші пам’ятні та історичні місця в регіонах, зокрема ознайомилися з експозиціями музеїв селищ Закупне, Ямпіль, Меджибіж, провели урочисту лінійку з колективом підшефної Хмельницького обласного відділення НОК України Плужнянської школи-інтернату.

Завершився захід 9 травня покладанням вінків та квітів до Вічного вогню та меморіалу на військовому кладовищі в обласному центрі.

Всі учасники дійства отримали сертифікати, виготовлені організаторами пробігу до знаменної дати.

IMG_0954 IMG_0825 IMG_0815 IMG_0763 IMG_0726 IMG_0703 IMG_0685 IMG_0615 IMG_0483 6 5 2

Від admin