2016.03.29_Новатор-2В неділю, 27 березня, у Харкові завершилися змагання у вищій лізі   25 чемпіонату України . Чемпіоном став хмельницький «Новатор»!

Заключний другий тур в рамках четвірки кращих команд дивізіону проходив на майданчику малого залу ФСК «Локомотив».  «Новатору» , який впевнено лідирував у турнірній таблиці після 1-го фінального туру,що пройшов 11-13 березня у Хмельницькому ,з максимальним доробком у 9 очок (три перемоги з рахунком 3:0), достатньо було  надалі здобути дві перемоги в трьох зустрічах для забезпечення першого місця за підсумками сезону,адже в інших суперників було лише по 3 очки. З цим завданням підопічні Романа Ковальчука чудово впоралися.

У перший день «Новатор» закріпився на чiльнiй позиції, обігравши «Родничок-Колос» з             Новоселицi Чернівецької області з рахунком 3:0 (25:21, 25:22, 25:17). Господарі майданчика – гравці «Локомотива ХДВУФК №1» – з таким самим рахунком здолали «Бахмут», що представляє Донеччину.

Наступного дня, у суботу, «Новатор», обігравши «Бахмут» з Артемiвська

 (знову 3:0), де-факто забезпечив собі золото! Тим часом друга команда залізничників у трьох партіях зломила опір команди «Родничка-Колос» і, в свою чергу, забронювала собi 2 мiсце. Тож в останній день, у неділю, у зустрічі «Новатора» і «Локомотива ХДВУФК №1» глядачі побачили битву золотого та срібного призерів чемпіонату. Допомога своїх глядачів неабияк сприяла бойовому настрою залізничників, і сезон вищої ліги вони закрили для себе  перемогою над новоспеченим чемпіоном – 3:0 (25:23, 25:22, 25:18).

Основна інтрига полягала в цей день у тому, хто здобуде бронзові медалі. В очному поєдинку за третє місце зійшлися «Родничок-Колос» і «Бахмут». Сильнішим виявився колектив з Буковини.  Для двох кращих команд вищої ліги – «Новатора» і «Локомотива ХДВУФК №1» – сезон не завершено. Обидві вони потрапляють у перехідний турнір за право виборювати місця у Суперлізі наступного сезону. Компанію їм складуть чернігівський «Буревісник-ШВСМ» та «Фаворит» (Лубни)- команди, які посіли в Суперлiзi 7 та 8мiсця.

Ця четвірка буде грати по системі «кожен з кожним» у два тури. Господарем першого туру, згідно регламенту, призначається команда, що посіла 1-е місце у вищій лізі, тобто «Новатор» (Хмельницький). Другий тур має відбутися на майданчику «Буревісника», який посів 7-е м 6

Команди, які посядуть 1 та 2 місця в перехідному турнiрi, отримають право грати в Суперлiзi в наступному сезоні.

Турнірна таблиця

1          “НОВАТОР”-            15 очок

2          “ЛОКОМОТИВ ХДВУФК №1” –   12 очок

3          “РОДНИЧОК-КОЛОС”  –   6 очок

4          “БАХМУТ”-   3 очки

2016.03.29_Новатор-1

Від admin