IMG_4093На високому організаційному та емоційному рівні в старовинному Кам’янці-Подільському  відбувся V відкритий чемпіонат Хмельницької області з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських чемпіонів 1972  року – найкращої дискоболи ХХ століття Фаїни Мельник та знаного в світі фахівця з метання молота Анатолія Бондарчука.

Змагання набули популярності і проводяться під патронатом Національного олімпійського комітету України.

Біля 100 атлетів з Хмельниччини, Буковини та столиці протягом двох днів виборювали нагороди чемпіонату в секторах стадіону місцевого національного університету у 5 видах програми (метання молота, диска, списа, ваги та штовхання ядра) серед кадетів, юнаків, юніорів, дорослих та ветеранів. Саме тут в студентські роки розпочав своє сходження у великий спорт Анатолій Бондарчук, а поруч у придністровському мальовничому селі Бакота народилась Фаїна Мельник.

Намагаються рівнятись на своїх уславлених земляків і легкоатлети нинішнього покоління. В останні роки тут вдосконалювали свій рівень і зросли майстри спорту Михайло Стремедлівський (ядро), Валентина Загоруйко (диск), а в нинішньому сезоні вагомо заявив 18-річний Захар Міщенко зі Старої Синяви, переможець попередніх чемпіонатів, який під час навчання в Олімпійському коледжі ім. Івана Піддубного (м.Київ) вийшов на провідні позиції серед вітчизняних метальників спису юніорського віку.

Розпочалося цікаве спортивно-видовищне дійство з урочистого параду, під час якого спортсменів привітали організатори і почесні гості: завідувач кафедри легкої та важкої атлетики з методикою викладання Кам’янець-Подільського національного університету Леонід Гурман, перший заступник голови Хмельницького обласного відділення НОК України Віктор Флентін, голова Чернівецького обласного відділення НОК України – випускник Кам’янець-Подільського  національного університету Іван Гешко, заступник директора Департаменту гуманітарної політики, начальник відділу молоді та спорту Кам’янець-Подільської  міської ради Степан Павловський, представники депутатського корпусу, які згадали досягнення уславлених земляків – олімпійців та побажали учасникам змагань покращити власні рекорди.

Після підняття Державного прапора України капітанам команд було вручено, за традицією, хліб-сіль, а почесним гостям – запашні короваї.

Посприяли створенню хорошої атмосфери показові виступи студентських спортивних, танцювальних, вокальних колективів. І атлети сповна скористалися цим, щоб розкрити свій потенціал.

Головні призи змагань вдруге поспіль у дисциплінах, де здобули олімпійське «золото» титуловані земляки, вибороли кам’янчанка Валентина Загоруйко, снаряд якої приземлився на рекордній для неї позначці (53,63 м) та 70-річний молотобоєць з Хотина Сергій Мельницький.

Порадували своїх наставників молоді спортсмени: кадетка Дар’я Лісова, яка була кращою в трьох видах, дискоболи юніори Костянтин Райтаровський, Андрій Сабов та Людмила Гулай, списометальники Олександр Пінтак та Анастасія Микитюк з Кам’янця-Подільського.

Свій гарний фізичний стан і нев’янучу майстерність продемонстрували Анатолій Власов, багаторазовий призер чемпіонатів світу та Європи серед ветеранів, Петро Кульчицький з Хотина, Володимир Терьохін з Чернівців, Олена Поблічко з Кам’янця-Подільського, Микола Дубчак з с. Гуменці Кам’янець-Подільський та інші, що виступали в кількох дисциплінах.

Найбільше уваги було прикуто до виступів 80-річного майстра спорту СРСР Михайла Дугаєва, рекордсмена чернівецької області з метання диску. Він став найкращім в штовханні ядра серед ветеранів.

В командному заліку до призової трійки потрапили:

1. м. Кам’янець-Подільський.

2. Шепетівський район.

3. Дунаєвецький район.

Всі призери чемпіонату в особистому заліку отримали медалі і дипломи, переможцям дісталися також подарунки від НОК України.

IMG_4093 IMG_4095 IMG_4110 IMG_4113 IMG_4115IMG_4090 DSCN2610 DSCN2590 DSCN2581 DSCN2579 DSCN2576 DSCN2572 DSCN2552 DSCN2512

Від admin