В Хмельницькому за підтримки Управління молоді та спорту і регіонального відділення Національного олімпійського комітету України відбувся перший етап чемпіонату області з кінного спорту серед юнаків та дівчат.

Змагання за титул найкращих вершників краю у двох видах верхової їзди дебютували у кінно−спортивному комплексі “Тамерлан” на околиці міста, куди прибули десятки глядачів, що зручно розмістились у спеціально облаштованих для них місцях і палко підтримували юних спортсменів та їх чотириногих улюбленців.

У конкурі за маршрутом №1 найкраще долала перешкоди висотою 90 см. Анжеліка Назаришина на коні Символ. А чемпіонкою в подоланні перешкод, за маршрутом №2, спочатку висотою 110 см., а потім в перестрибуванні – 120 см., стала Крістіна Бевза на Розетці. Лише переможцям підкорилися дистанції без штрафних очок.

У виїздці найкращу взаємодію з кіньми продемонстрували Марія Супрунова у віковій групі діти, Євген Міщук серед юнаків та Аліна Почекуніна у юніорів.

15 учасників заходу виконали нормативи ІІ та ІІІ спортивних розрядів.

Попереду у кіннотників ще три етапи і фінал, який відбудеться восени. А ці змагання були присвячені Олімпійському дню. То ж спортсмени, що посіли призові місця, окрім дипломів, медалей, кубків отримали ще й нагородну олімпійську атрибутику.

Диплом і подарунки від керівників вищевказаних управління й відділення були вручені також ініціатору та організатору чемпіонату директору КСК “Тамерлан” Ользі Гарапенчук.

Від admin