Напередодні 27-річниці заснування Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій центральній міській бібліотеці було розгорнуто книжкову виставку «Сила олімпійського руху», до числа експонатів якої увійшли переважно видання, передані книгозбірні в рамках Всеукраїнської акції НОК України «Олімпійська книга».

Днями до бібліотеки завітав перший заступник голови відділення НОК України в області Віктор Флентін і вручив її працівникам чергові подарунки і нові книги із серії «Олімпійська спадщина України», «Твій олімпійський путівник», календар «Підкорювачі світових подіумів» на 2018 рік. Віктор Володимирович акцентував свою увагу фахівців читального залу на призерах олімпійських ігор з Хмельниччини (Сергії Нагорному, Анатолію Бондарчуку, Ірині Мерлені, Юрії Філатову, Дмитрові Янчуку, Аліні Комащук, Галині Пундик, Ользі Жовнір та інших), змістовну інформацію з фотографіями які викладені у вказаних виданнях, практичних порадах щодо занять спортом та різними оздоровчими методиками.

Бібліотекарі засвідчили, що тема спорту нині цікавить не лише молодь, але не залишає байдужими і представників різних поколінь.

З керівником закладу погоджено низку цікавих заходів щодо популяризації олімпійського руху  в поточному році, в яких передбачені зустрічі з уславленими спортсменами краю, олімпійські уроки, вікторини, в першу чергу, під час проведення ХХІІІ зимових Олімпійських ігор, ІІІ літніх юнацьких олімпійських ігор, з нагоди Міжнародного дня спорту, Всесвітнього дня здоров’я.

Аналогічна робота наразі проводиться з керівництвом бібліотек обласного підпорядкування (універсальною науковою, для дітей ім. Т.Г.Шевченка та для юнацтва), які стали дієвими партнерами відділення НОК України в Хмельницькій області.

Від admin