З нагоди 100–річного ювілею селища Дунаївці (Хмельницька область) за підтримки обласного відділення НОК України на місцевому стадіоні «Зерновик» протягом трьох днів проведено ряд спортивних заходів.

Зокрема, в програмі змагань «Ми шукаємо твоє ім’я, майбутній олімпієць» відбулися спринтерські забіги та стрибки у довжину легкоатлетів, катання на роликових ковзанах, велосипедні перегони, турніри з міні-футболу та пляжного волейболу серед школярів.

Під час урочистого відкриття спортивного дійства колону атлетів очолив 65-річний Володимир Копичинський с. Маків Дунаєвецького району. На грудях цього шанованого сивочолого ветерана – майстра спорту СРСР, багаторазового переможця міжнародних, всесоюзних та всеукраїнських змагань з гирьового спорту і важкої атлетики виблискували медалі.

А поруч йшла молодь з прапором Національного олімпійського комітету України. Після символічної церемонії передачі естафети олімпійського вогню від старшого покоління юним вихованцям місцевої ДЮСШ на бігових доріжках, зеленому газоні та на майданчиках стадіону відбулися спортивні баталії, в ході яких визначилися найкращі.

Зокрема, переможцями у своїх дисциплінах стали:

  • Діана Грусіцька (біг на 30 м та стрибки у довжину);
  • Анастасія Фрунзе (їзда на роликах);
  • Аліна Брико та Ліна Гіджеліцька серед дівчат, Нікіта Гарбуз та Назар Глуговський серед юнаків (пляжний волейбол);
  • Футбольна команда смт. Віньківці (юнаки 2000-2001 р.н.).

Всі учасники отримали сертифікати, призи, олімпійські сувеніри та морозиво від спонсорів. В рамках Всеукраїнських акцій НОК України «Олімпійська книга» та «Олімпійський куток» селищній школі передано літературу та спортивний інвентар.

Товариський футбольний матч між ветеранами ФК «Поділля» (Хмельницький) та збірною, сформованою з колишніх гравців «Ниви» (с. Удріївці) і «Зерновик» (смт. Дунаївці) завершив програму першого дня.

Підсумковий рахунок цієї гри 5:4 на користь хмельничан не дуже  засмутив місцевих глядачів, які палко підтримували всіх, хто демонстрував нев’янучу майстерність на футбольному полі.

Наступного дня відбувся традиційний обласний турнір серед сільських футбольних команд на честь уродженця Дунаєвеччини, засновника Асоціації громад Хмельниччини, колишнього міського голови міста Хмельницького Михайла Чекмана. У черговий раз перемогу святкували гравці місцевого футбольного клубу «Крила Рад».

У заключний день разом з представниками Хмельницького обласного центру фізичного здоров’я «Спорт для всіх» було організовано і проведено турніри з ігрових видів спорту серед місцевої шкільної молоді.

Призерами змагань з гри «Юка» стали: І місце – команда «Україна» (Богдан Нараєвський та Дмитро Парубок), у змаганнях з баскетболу 3х3 перемогла команда «Христофор».

Переможці та призери нагороджені грамотами і подарунками.

Від admin