«День регбі», присвячений 30-річчю цього нині популярного у Хмельницькому виду спорту, зібрав на центральному міському стадіоні «Поділля» сотні прихильників гри.

Розпочався захід дитячим турніром серед юнаків та дівчат. А потім відбулося урочисте відкриття з привітаннями від почесних гостей – секретаря міськради Констянтина Чернилевського, віце-президента федерації регбі України В’ячеслава Калітенка, начальника обласного управління молоді та спорту Іріні Мерлені, першого заступника Хмельницького обласного відділення НОК України Віктора Флентіна, фундатора регбі в місті заслуженого тренера України Миколи Лещенка.

Почесні гості вручили дипломи, подяки, подарунки та сувеніри гравцям, ветеранам і організаторам. Згадали і тих, зокрема Євгена Костіна, Євгена Свіргунця, Сергія Нагорного, Віктора Байдича, котрі на стадії становлення регбі підтримали молодого ентузіаста Миколу Лещенка, який у 1984 році створив першу регбійну команду в місті.

З того часу разом з однодумцями пройдено чималий шлях – завоювання чемпіонських звань і призових місць на всеукраїнському рівні.

Сьогодні РК «Хмельницький» є одним з найсильніших в країні й має своїх представників у складах збірних країни усіх вікових груп – від юнацької до національної.

Хмельничани двічі ставали призерами у регбі-15, неодноразово перемагали на чемпіонатах та Кубках України з регбі-7.

На першому розіграші Кубку Європи серед клубних команд зайняли-10 місце. За свої вагомі досягнення понад 25 подолян отримали звання майстрів спорту, а Олег Квасниця, який визнавався найкращим гравцем чемпіонату Європи з регбі-7 у 2008 році, став майстром спорту міжнародного класу.

Нині в місті діють дитячі регбійні клуби «Спартак», «Поділля», «Каменяр» в поточному році в ДЮСШ №1 відкрито відділення регбі, які охоплюють понад юнаків та дівчат в різних мікрорайонів Хмельницького. Юні вихованці виступають на першостях України у чотирьох вікових групах.

Окрасою свята стала товариська гра між командою ветеранів «Оболонь-Університет» та РК «Хмельницький» (діюча команда суперліги), за діями яких дружньо вболівали сивочолі гравці першого набору з команди гравців «Темп» 1980-1990-х років.

Цікаве спортивне дійство супроводжувалось виступами дитячих танцювальних колективів, розіграшем призів у вікторині.

Помітним був президент федерації регбі Хмельницької області Олег Плахотнюк, який кваліфіковано і емоційно коментував цікаві події, що розгорталися на стадіоні. Нині він та партнери налаштовані примножити попередні досягнення місцевих регбістів, зробивши наголос на підготовку перспективної молоді.

Від admin