Під таким гаслом у місті Хмельницькому за підтримки обласного відділення НОК України відбувся спортивно-патріотичний пробіг студентів, викладачів та співробітників національного університету, присвячений Дню університету та 10-й річниці з часу присвоєння провідному вищому навчальному закладу міста статусу «національний».

Тут в різні часи навчалися 14 олімпійців, в тому числі Олімпійські чемпіони Сергій Нагорний, Тимур Таймазов, Галина Пундик та Ольга Жовнір. Захід, у якому взяли участь близько тисячі осіб, спрямований на виховання патріотичної свідомості у молоді та популяризацію здорового способу життя.

Маршрут пробігу стартував від четвертого навчального корпусу університету, далі пролягав вулицями Інститутською, Кам’янецькою, Гагаріна до майдану Незалежності.

На головній площі міста учасники акції вишукувалися по контуру карти нашої держави й виконали національний Гімн України.

Учасників акції привітав ректор Хмельницького національного університету Микола Скиба, який також взяв активну участь у цьому спортивно-патріотичному заході. Зокрема, він звернув увагу на те, що символічно спортивно-патріотичний пробіг дружнього колективу вищого навчального закладу проводиться у свято Покрови, День українського козацтва та ще й День захисника України, встановлений цьогоріч Президентом України.

«Сьогодні цією акцією ми хотіли показати, що Україна у нас – єдина країна. Ми намітили на майдані карту України і зробили живий ланцюг. Нам потрібно, щоб ви отримали хороші знання і розбудовували нашу рідну Україну. Віри вам, надії і любові. Віри у те, що наступить мир і ми переможемо, і перемога завжди буде за нами», – сказав Микола Скиба, звертаючись до студентів.

Від admin