В Житомирі відбувся Всеукраїнський семінар-нарада Національного олімпійського комітету України. Участь у ньому взяли представники всіх регіональних відділень.

Президент НОК України Сергій Бубка відзначив, що від початку року був виконаний великий обсяг роботи щодо розвитку олімпійського руху в усій країні, зокрема було оновлено й приведено до міжнародних стандартів всі комісії НОК, до їх складу увійшли багато представників регіональних відділень.

– Дуже приємно, що усі наші відділення беруть активну участь у реалізації наших основних заходів та проектів. Вірю, що розпочатий нами шлях буде підкріплюватися єдністю наших регіональних осередків, нашими спільними думками та цілями, нашою ефективною діяльністю на місцях, – додав Сергій Бубка.

Серед тем семінару – шляхи та напрямки розвитку олімпійського руху в регіонах, стан підготовки до участі в ІІ Європейських іграх та Олімпійських іграх-2020, підвищення ролі атлетів та їхнього антуражу, відділень  шляхи підвищення ефективності роботи відділень  . Семінару-нараді передувало засідання Комісії «Осередки НОК України» на чолі з Головою Володимиром Ковальовим, де головним питанням порядку денного став розгляд оновленої системи оцінки діяльності й підрахунку рейтингу відділень.

– Ми маємо бути гнучкими і реагувати на виклики часу, тому ми відкриті і готові до постійного покращення системи рейтингу в майбутньому. Критерії затверджені, але це не догма: ми відкриті до дискусії, обговорень, готові почути конструктивні ідеї та пропозиції, – підсумував президент НОК.

На семінарі  за темою «Проекти відділення з популяризації олімпійців Хмельниччини» виступили члени виконкому відділення НОК в області Віктор Флентін та Леонід Гурман, які передали керівництву Національного олімпійського комітету примірники книг про уславлених спортсменів краю та їх наставників («Олімпійці Кам’янець-Подільського національного університету», «Перші 100років поступу» ,»Незнане Поділля», «Хмельниччина», «Олімпійськими стежками»).

Крім того,  гості вирушили привітати й розділити з житомирянами спортивне свято – Олімпійський день-2019. Разом із місцевою владою очільник НОК та олімпійська родина України урочисто відкрили захід і долучилися до святкового пробігу.

Від admin