IMG_9619

З 26 по 28 лютого 2015 р. під патронатом Національного олімпійського комітету України в Хмельницькому відбувся відкритий Всеукраїнський турнір з вільної боротьби, присвячений пам’яті Героя Радянського Союзу Олега Оніщука ,який  загинув в Афганістані, виконуючи військовий обов’язок.

Цьогоріч на популярні змагання до міста Хмельницького на Південному Бузі прибуло 100 юніорів 1995-1997 років народження та 35 жінок, які представляли 26 команд з 13 областей та м. Києва.

На урочистому відкритті з вітальним словом до присутніх звернувся міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, який з робочою поїздкою перебував на Хмельниччині. Він подякував організаторам змагань за можливість провести в нинішній для нашої держави  час турнір.

Відмітив, що саме в цьому залі своє сходження до всесвітнього визнання розпочало чимало місцевих борців, серед яких олімпійська чемпіонка Ірині Мерлені, котра супроводжувала міністра. Не лише в столиці ,але й в маленьких містах зростають чемпіони, тому важливо зберегти та розвивати масовий та дитячо-юнацький спорт на місцях.

Ігор Жданов та голова Хмельницького обласного відділення НОК України Юрій Краснюк вручили почену грамоту НОК України бойовому побратиму Оніщука ,члену виконкому відділення Валерію Лобову одному із засновників турніру. Він разом з гуртом «Висота» виконав пісню патріотичного спрямування.

Далі на трьох килимах продовжилися на високому спортивному та емоційному  рівні борцівські поєдинки.

Переможцями у своїх категоріях стали:

Юніори

55 кг – Георгієв Георгій (м. Херсон).

60 кг – Городницький Віктор (Тернопільська обл.).

66 кг – Борута Олексій (м. Українка, Київська обл.)

74 кг – Драмарецький Сергій (м. Київ).

84 кг – Ричко Руслан (м.Київ).

96 кг – Грицай Богдан (м. Київ).

120 кг – Колдовський Олександр (м.Суми).

Жінки

48 кг – Сікновенко Тетяна (м. Херсон – м. Хмельницький).

53 кг – Балушка Людмила (м. Львів).

58 кг – Жидачевська Катерина (м. Львів).

63 кг – Лукінська Вікторія (м. Львів).

69 кг – Рижикова Світлана (м. Львів).

75 кг – Сасса Катерина (м. Львів).

Переможці та призери отримали від організаторів медалі, кубки, подарунки та пам’ятні призи.

Відео ОДТРК "Поділля Центр" (м.Хмельницький)

Від admin