28-29 cічня в тирі Хмельницького НВК № 10 проведено традиційний турнір з кульової стрільби серед учнівської молоді 2002 року народження та молодших до дня вшанування пам’яті трагічної загибелі Київського студентського куреня під Крутами, яка стала символом патріотизму і жертовності в боротьбі за незалежну Україну.

В змаганнях взяли участь 356 юних спортсменів, які представляли команди з 14 населених пунктів області. До складу команди входили 4 стрілки: 2 юнаки та 2 дівчини, які виконували стрільбу (3 пробних та 5 залікових пострілів) з пневматичної гвинтівки з відкритим прицілом, сидячи за столом з опорою на лікті (дистанція -5 м).

Найбільш підготовлені спортсмени (2 розряд і вище) змагалися лише в особистому заліку у вправі ГП-11а (стрільба з пневматичної гвинтівки з оптичним прицілом по рухомій мішені, змішаний біг, 40 пострілів, дистанція 10 м),яку виконували стоячи.

Під час урочистого відкриття, учасників турніру привітали організатори та почесні гості заходу:Хмельницький міський голова Олександр Симчишин , голова відділення Національного олімпійського комітету України в області Юрій Краснюк,начальник міського управління молоді та спорту Сергій Ремез,  голова обласної федерації кульової стрільби Петро Бардецький.

“Ви – фактично однолітки тих, хто сто років тому покинув теплі аудиторії і пішов захищати Україну. Я переконаний, що стрільба – саме той навик, яким має володіти кожен. Добре, коли таке фізичне виховання поєднується з патріотичним. І ще приємніше, що наші спортсмени з цього виду спорту вдало заявляють про себе на міжнародному рівні, один тренер та один спортсмен отримують щомісячну стипендію міського голови. Тримаємо руку на пульсі потреб в обладнанні, допомагатимемо і в цьому”, – зазначив міський голова Хмельницького Олександр Симчишин, звертаючись до учасників змагань.

Потім у двох залах розпочалися змагання у названих дисциплінах, в ході яких визначились місця усіх учасників.

У стрільбі сидячи  переможцями в особистому заліку стали: Дорожа Віра з с.Судилків Шепетівського району та Красота Давид з Хмельницької ЗОШ №7 –  вікова група  2005 року народження та молодші ;  Стецюк Інна –з Хмельницької гімназії №1 та Жук Олександр з Хмельницької гімназії №2 ( вікова група 2002-2004 р.н.)  . У командному заліку в  молодшій віковій групі перемогу здобула Хмельницька ЗОШ №21, на другому місці Кам’янець-Подільська ДЮСШ №1, третьому – с. Судилків; старша вікова група – 1.Хмельницький НВК №10,2. СЗОШ №27,3. смт Гриців.

У вправі ГП-11а перемогла багаторазова чемпіонка та рекордсменка України серед юніорів, член національної збірної, майстер спорту Бондар Софія з ЗОШ №14  та багаторазовий чемпіон України, член національної збірної, майстер спорту Давид Красота з ЗОШ №7. Софія та Давид є учнями відділення кульової стрільби Хмельницької ОДЮСШ.

Переможці та призери турніру нагороджені дипломами та медалями обласної федерації кульової стрільби. Якщо раніше у таких змаганнях приймали участь практично тільки  хмельничани, то останнім часом більшість учасників –  представники інших міст, сіл, ОТГ, районів. Турнір показав що кульова стрільба здобуває  популярність в усьому подільському краї.

Від admin