Минулими вихідними у Старокостянтинові, що на Хмельниччині, відбувся сьомий відкритий обласний меморіал з легкої атлетики пам’яті Героя України ,Героя Небесної Сотні  Сергія Бондарчука, колишнього вчителя фізики місцевої гімназії.

20 лютого – День Героїв Небесної Сотні.

Старокостянтинівська дитячо-юнацька спортивна школа приєдналась до вшанування відваги, сили духу і стійкості наших громадян, які віддали найдорожче ‒ життя  під час Революції гідності (листопад 2013 року ‒ лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Вони гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності.

Герої не вмирають!

Позмагатись з однолітками у 4-х видах (біг на 60м, 800 м, стрибки у висоту та довжину) на бігових доріжках та в секторах манежу міської  ДЮСШ виявили бажання  155 школярів 2006 року народження і молодші, які представляли  8 збірних  команд з міст та районів Хмельниччини  і  2 ДЮСШ з Вінницької області.

21 лютого на урочистому відкритті  юних спортсменів привітали організатори заходу: директор Старокостянтинівської ДЮСШ Майя Булавко, заступник міського голови, вдова  Героя України – Тетяна Бондарчук ,  побратим Героя- Юрій Кравчук, начальник міського управління освіти  Анатолій  Пасічник, перший заступник голови відділення НОК України в області Віктор Флентін,  головний суддя змагань – заслужений тренер України з легкої атлетики Володимир Гоняк.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні.

Виступаючі, зокрема, завірили, що розпочата реконструкція легкоатлетичного ядра місцевого стадіону на 9 бігових доріжок поряд з ДЮСШ, буде завершена вже в поточному році і юні спортсмени матимуть можливість, тренуючись в хороших умовах, примножити вагомі досягнення вихованців спортшколи : олімпійців Анатолія Бондарчука, Андрія Соколовського, Віктора Черниша, майстрів спорту міжнародного класу Віктора Болкуна, Олександра Вербицького, теперішніх членів збірної національної команди України-Миколи Нижника та Наталії  Юрчук (Ручківської).

У ході безкомпромісної боротьби найкращих результатів досягли і стали призерами:

Біг 800м, дівчата

1 місце – Каюмова Вікторія, м. Нетішин

2 місце – Гафійчук Валерія, м. Полонне

3 місце – Нехрещенюк Тетяна, м. Полонне

Біг 800м, юнаки

1 місце –  Венгерець Петро, м. Нетішин

2 місце – Бордюк Михайло, м. Нетішин

3 місце – Загребельний Артур, м. Хмільник

Біг 60 м, дівчата

1 місце – Ващук Олександра, м. Старокостянтинів

2 місце – Мартинець Каріна, м. Полонне

3 місце – Ситник Ангеліна, м. Старокостянтинів

Біг 60 м, юнаки

1 місце – Цяпуста Ярослав, м. Старокостянтинів

2 місце – Лоюк Сергій, м. Старокостянтинів

3 місце – Чарпіта Захар, м. Кам’янець-Подільський

Стрибки у висоту, дівчата

1 місце – Ващук Олександра, м. Старокостянтинів

2 місце – Продай Діана, м. Ізяслав

3 місце – Тваржинська Олександа, м. Дунаївці

Стрибки у висоту, юнаки

 1 місце – Барнаткевич Андрій, м. Ізяслав

2 місце – Демків Назар, м. Ізяслав

Стрибки у довжину, дівчата

1 місце – Ващук Олександра, м. Старокостянтинів

2 місце – Рожко Ксенія, м. Старокостянтинів

3 місце – Ситник Ангеліна, м. Старокостянтинів

Стрибки у довжину, юнаки

1 місце – Цяпуста Ярослав, м. Старокостянтинів

2 місце – Лоюк Сергій, м. Старокостянтинів

3 місце – Загребельний Артур, м. Хмільник,

які отримали грамоти, медалі, кубки та олімпійську літературу  від організаторів  змагань.

Окремими призами відділення Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій області відзначені найкращі легкоатлети турніру :серед дівчат Ващук Олександра, серед  юнаків – Цяпуста Ярослав.

Від admin