В рамках проекту Національного олімпійського комітету України #OlympicLab,що здійснюється за підтримки The Coca-Cola Foundation, у Хмельницькому проведено заходи зі спортсменами відділення дзюдо ДЮСШ Хмельницької обласної організації ФСТ «Динамо» України

14 грудня в спортивній залі спортцентру ГУП МВС України в Хмельницькій області понад 90 юних дзюдоїстів віком від 6 до 16 років  спілкувались на тему волонтерства з членом відділення НОК України в Хмельницькій області, майстром спорту міжнародного класу з самбо, майстром спорту та суддею національної категорії з дзюдо Оксаною Пилипчук. Титулована спортсменка і досвідчений фахівець, яка успішно суміщає керівну і тренерську посаду, підготувала чимало переможців та призерів всеукраїнського та міжнародного рівня, серед яких переможець 11 Європейського юнацького фестивалю, майстер спорту міжнародного класу Антон Савицький.

На зустрічі присутні отримали інформацію щодо конкретних дій волонтерів у сприянні в проведенні форумів міжнародного та національного характеру, пов’язаних з організацією масових спортивних, культурних та інших заходів. Серед них футбольне Євро-2012 та пісенне «Євробачення-2017» у Києві.

Оксана Михайлівна ознайомила їх зі світовим волонтерським рухом на зимових Олімпійських іграх в Пхьончхані, розповіла про особливості поводження волонтерів зі спортсменами з інвалідністю на Паралімпіаді.

Детальніше зупинилася на висвітлені наймасштабніших вітчизняних пробігів, що набувають все більшої популярності і проводяться у людних місцях населених пунктів.

Юним спортсменам було продемонстровано відеоролики пробігів: RUN 2016, що відбувся 10 вересня 2016 року, та в програмі Олімпійського дня 23 червня 2017 року і 18травня у Хмельницькому, в яких були відображені конкретні дії волонтерів, зокрема з Кооперативного торговельно-економічного інституту.

Потреба у волонтерах зростає, адже лише на Олімпіаді та Паралімпіаді в Токіо у 2020 році планується задіяти для благодійної діяльності 80 тисяч добровольців.  Після лекційного заняття спортсмени взяли участь в передноворічній першості ДЮСШ з дзюдо. 

Призери змагань у своїх категоріях відзначені грамотами, медалями, а переможці ще й кубками. Усі учасники заходу отримали на згадку сувенірну олімпійську продукцію і запевнили, що будуть раді взяти участь у масових спортивних заходах, ініційованих відділенням НОК, а деякі з них виявили бажання стати волонтерами  під час проведення 23-24 травня в Хмельницькому легкоатлетичних пробігів в рамках напівмарафону Нова Пошта.

Від admin