До проведення акцій по збереженню навколишнього середовища , присвячених Міжнародному дню ООН «Всесвітній день довкілля», регіональне відділення НОК України долучило представників спортивних осередків, педагогічних працівників закладів освіти та культури Хмельниччини, які були забезпечені відповідною атрибутикою НОК.

Зокрема, група любителів водного туризму з клубу «Дністровські видри» (м. Хмельницький), котра вже сьомий рік поспіль в літній сезон проводить сплави на байдарках по річці Дністер та її притоках, упродовж трьох днів перебувала в Кам’янець-Подільському районі.

Окрім активних спортивно-оздоровчих заходів, в околицях с.Рудківці ними було здійснено прибирання разом з місцевими школярами у прибережних зонах річки Дністер побутового сміття, покинутого безвідповідальними відпочивальниками, адже від середовища, в якому ми живемо, залежить наше здоров’я, життя, добробут.

 З метою залучення молоді та педагогічних працівників до екологічних  активностей в 11колективах закладів освіти, 8  бібліотеках сільських будинків культури Закупненської селищної ради проведено перегляд мультфільму «Збережімо землю»;  екологічну  акцію «Посади квітку»; екологічно-інформаційні хвилинки «Збережемо нашу землю» ; майстер-клас «Перетворимо відходи в мистецтво»; виставки у бібліотеках  «Світ великий, світ цікавий»;  відеопрезентацію  «Будь другом природи»;  колаж «З любов’ю до природи»; екологічний урок на тему «Неси добро у світ природи»; « Екологічний квест «Країна Еколандія»»; «Квест-гру «Різноманітність рослин»;  інтегрований урок «Несанкційні смітники»; створено стенд «Як довго розкладається сміття?».  Школярі  взяли участь в акції “Наше довкілля – відповідальність кожного ” – прибрали  території відпочинку   місцевих  товтр. Найбільш масовим заходом  стала акція «Розквітай мій краю» – озеленення територій  навчальних закладів, прилеглих територій до будинків культури, бібліотек, центральних вулиць сіл і селища.У вказаних закладах проведено 25 бесід з даної тематики, 5 конкурсів малюнків,  переглянуто відеоролики і проведено їх обговорення серед учнів 7-11 класів у 3 закладах освіти. Загалом  у заходах взяли участь 590 учнів.

 А викладачі кафедр теорії і методики фізичного виховання і спорту та фізичної терапії, ерготерапії Хмельницького національного університету ,серед яких 3 члени відділення НОК в області, організували  обкопування дерев та кущів та прибирання  в Олімпійському сквері, закладеному  12 жовтня 2017 року 8 колишніми випускниками-олімпійцями ХНУ спільно з керівниками та студентами вишу шляхом висадки 15 іменних екзотичних, декоративних та плодових дерев на честь студентів університету, які здобули 7 (4 золоті, дві срібні і бронзову ) медалей на Олімпіадах. Наразі сквер і ландшафтна композиція «Олімпійські символи» з 5 кілець , створена  посадженими в 2018році кущами кольорів континентів,  стали окрасою не лише  навчального закладу, а і усього міста. Про це може засвідчити фото черешні Олімпійського чемпіона і срібного призера Ігор-1976 з веслування на байдарках Сергія Нагорного.

Від admin