30.08.2021 року проведено обласний семінар з освітянами об’єднаних територіальних громад, які причетні до організації фізичного виховання в закладах загальної середньої освіти.

Ініційований досвідченими фахівцями освітянських та спортивних закладів області захід відбувся в Хмельницькому у спорткомплексі «Поділля» за участю 60 представників ОТГ.

Обговорювались питання щодо початку навчального року, викладання фізичної культури в 5 класі за модельною програмою Нової української школи «Фізична культура. 5-6 класи» у  пілотних навчальних закладах, які презентував методист з фізичного виховання Хмельницького обласного інституту післядипомної педагогічної освіти,член регіонального відділення НОК України Олег Шнира.

Щодо організації спортивно-масових та фізкультурно-оздоровчих заходів в умовах децентралізації виступила заступник начальника обласної філії з фізичної культури та спорту Комітету фізичного виховання та спорту МОН України Тетяна Бойко.

Цікаву інформацію отримали присутні від першого заступника голови відділення НОК України в області Віктора Флентіна. Він розповів про предолімпійську підготовку легкоатлетів, важкоатлетів, борців  на спортивних об’єктах  Хмельниччини та підсумки ХХХІІ Ігор в Токіо, приділивши більше уваги землякам- вихованцям місцевих ДЮСШ.

Поділився також досвідом щодо проведення масових спортивно-пізнавальних заходів, проєктів та конкурсів відділення (зокрема-вікторина «Японія-країна чудових олімпійських традицій!») та Національного олімпійського комітету («Олімпійський урок», «Олімпійський тиждень», « Олімпійське лелеченя» Європейський тиждень спорту, конкурс спортивної фотографії), які традиційно розпочинаються у вересні в навчальних закладах України. Детальніше зупинився на цьогорічних особливостях їх реалізації в залежності від епідеміологічної ситуації і запровадження карантинних умов, правил, рекомендацій МОЗ. Розроблені відділенням НОК положення про реалізацію цих проєктів в області направлені до підрозділів освіти виконавчої влади ОТГ.

 Відзначив, що Олімпійська освіта дозволяє зацікавити та залучити максимальну кількість дітей і молодь до ідеалів та цінностей олімпізму, рухової активності і повідомив  про порядок отримання у регіональному відділенні літератури і атрибутики НОК з олімпійською символікою для проведення «Олімпійського уроку-2021»  та «Олімпійського тижня-2021»  за місцем проживання.

Від admin