У Хмельницькому за підтримки відділення НОК України та організації ветеранів спорту в області проведено шостий відкритий обласний турнір з тенісу пам’яті заслуженого будівельника України Івана Беца (06.06.1945-22.04.2010), великого шанувальника спорту.

В змаганнях взяли участь чоловіки двох вікових груп (до 40 років, 40 років і старші ) з Хмельницької та Вінницької областей.

Турнір відбувався упродовж двох днів на 9 тенісних кортах міської ДЮСШ №3, у створенні яких безпосередню участь у 1980-х роках брав Іван Беца, перебуваючи на посаді директора будівельного управління «Спецбудмеханізація». Нині тут займається у відділенні тенісу біля 200 дітей та проводиться протягом року понад 10 турнірів,  в тому числі серед дорослих, молоді та ветеранів.

На урочистому відкриті змагань були присутні: голова правління обласної організації ветеранів спорту Віктор Барбалюк,  перший заступник голови регіонального відділення НОК України  Віктор Флентін, начальниця управління молоді та спорту ОДА Наталія Томусяк, начальник  міського управління молоді та спорту  Сергій Ремез, співробітники колективу «Спецбудмеханізації» та члени родини Івана Беца, які відмітили його високі організаційні і професійні знання, авторитет та повагу до підлеглих, поетичні здібності, любов до тенісу.

Названі представники спортивної громадськості нагадали про успішний  виступ  Еліни Світоліни на ХХХІІ Іграх в Токіо – здобуття першої  олімпійської нагороди в історії українського тенісу та привітали тренерів ДЮСШ№3 із званням чемпіонки України в одиночному розряді серед жінок їхньої вихованки-17-річної Аніти Сагдієвої, яке вона нещодавно виборола на кортах в Ірпіні.

Надалі в ході безкомпромісних поєдинків до числа призерів увійшли такі гравці турніру: у старшій віковій групі-1.Дубовий Олександр (Вінниця), 2.Рижанський Олександр ( Хмельницький), 3. Грицкевич Іван (Волочиськ) , а серед молодших – 1.Ковганко Олександр  (Вінниця), 2. Юхименко Максим(Хмельницький), 3.Шаламов Костянтин ( Хмельницький).

 Крім того, вперше був визначений абсолютний  переможець, яким став  хмельничанин Богдан Олександр.

Всі вони отримали з рук ініціатора турніру,члена виконкому відділення Національного олімпійського комітету України Віктора Барбалюка  грамоти, медалі й грошові винагороди від організаторів заходу.

Від admin