21 спортсмен та 20 тренерів за вагомі досягнення на престижних всеукраїнських і міжнародних змаганнях у 2021 році отримуватимуть щомісячні стипендії та премії у розмірі від 50% мінімальної зарплати до 10000 грн, що передбачено рішеннями виконкому Хмельницької міської ради.

Під час зустрічі 8 лютого в сесійній залі міської ради Хмельницького міського голови Олександра Симчишина зі спортивною громадськістю відбулося урочисте вшанування тих, хто прославляв рідне місто минулого року. У своїй промові очільник Хмельницького, зокрема, окреслив  основні здобутки  на міжнародних та вітчизняних аренах провідних спортсменів-легкоатлетів, важкоатлетів, боксерів, стрілків, веслувальників, борців, тхеквондистів, гравців волейбольних, баскетбольних, футбольних та регбійних команд, розповів про розбудову спортивної інфраструктури на теренах міської тергромади.

Перед врученням сертифікатів про грошові винагороди підкреслив: «Четверо наших спортсменів – олімпійців: фристайлістка Ольга Полюк (днями стартує на ХХІV зимовій Олімпіаді), легкоатлетка Марина Бех-Романчук, плавець Михайло Романчук, важкоатлетка Аліна Марущак будуть отримувати щомісяця по 10000 гривень, решта спортсменів – впродовж січня-березня 50%, а з 1 квітня 75% від мінімальної заробітної плати, тренери спортсменів – олімпійців з 1 квітня 75%, інші тренери 50% від мінімальної зарплати.

Коли започатковували таку традицію – думали про те, що всі перемоги – це найперше великі вкладення, популяризація спорту, фізичної культури і рухової активності. Наші витрати на галузь спорту  у 2022 – 121 млн грн, на навчально-тренувальні збори з усіх видів спорту ми закладаємо 27,8 млн грн.

Крім того, за останні роки наші спортсмени отримали 3 квартири і 7 земельних ділянок. Цього року цю традицію продовжимо. Паралельно будуємо спортивну інфраструктуру для масового спорту і фізичної культури. Відкрили спортивний ліцей, де навчається понад 200 учнів.

Тішимося, що майже по всіх спортивних секціях наших ДЮСШ щороку зростає кількість бажаючих дітей!

Тільки здорова Нація може будувати сильну Державу!

Перемоги хмельницьких спортсменів – наша гордість, честь міста на світовому рівні!

Працюємо далі, займаємося спортом і вболіваємо за Ольгу Полюк!»

Далі очільник міста відзначив, що  значну роль у розвитку галузі фізичної культури і спорту на належному рівні відіграє  міське управління молоді та спорту, ініціативними керівниками якого є члени відділення НОК України в Хмельницькій області  Сергій Ремез і  Тетяна Загрійчук – дворазова учасниця Олімпійських ігор, які своєчасно та ефективно реагують на запити й потреби спортивної громадськості міста.

За вагомий особистий внесок у розбудову Олімпійського руху, належну підтримку провідних спортсменів міста, присутні на урочистому заході очільники відділення НОК України в області подякували міському голові та вручили йому сувенірну олімпійську продукцію і літературу.

Від admin