Відділенням Національного олімпійського комітету в Хмельницькій області проведено флешмоб  “Supsurfing day” в селі Карпівці Розсошанської об’єднаної територіальної громади  Хмельницького району

Пізнавальний спортивно-оздоровчий захід до Дня української державності  відбувався в облаштованій локації штучної водойми  річки Вовк-притоки Південного Бугу.

Там, на березі річки  зібралося біля 60 дітей, в тому числі наймолодші  мешканці села з дорослими членами родин. Після  представлення, прибувши  на дійство члени регіонального  відділення  НОК  ознайомили присутніх з водними видами спорту, зокрема з тими, що  культивуються в області.  

Титулований чемпіон та срібний призер Ігор ХХІ Олімпіади 1976 року в Монреалі(Канада) з веслування в складі екіпажу байдарки-двійки,  заслужений майстер спорту Сергій Нагорний не лише розповів про свій шлях  від початківця до найвищих спортивних висот, але й продемонстрував колекцію власних трофеїв-  десятки здобутих ним медалей на чемпіонатах СРСР, Європи, світу, міжнародних регатах. Саме його перемоги привернули  в подальшому  увагу  дівчаток і хлопчиків Хмельниччини до занять веслуванням на байдарках та каное. Згодом  зросла ціла плеяда його послідовників, cеред яких найвідоміші олімпійці, студенти та випускники Хмельницького національного університету- Олексій Слівінський, Валерій Вешко, Дмитро Янчук, Павло Алтухов, Інна Грищун та їх наставники- Борис Бармін, Віталій Яремчук, Юрій Корнілов, Аркадій Довбуш, Сергій Жиляєв, Аркадій Майстер.

Перший заступник відділення НОК Віктор Флентін проложив історичний екскурс переможних виступів земляків на олімпійських аренах та привернув увагу до естафети олімпійського вогню 1980 року, шлях проходження якої проліг в кількох кілометрах від  Карповець, що дало змогу тоді стати очевидцями цього знакового в регіоні дійства багатьом односельчанам.

Надалі постійний активний партнер відділення, керівник водно-спортивного клубу “Дністровські видри” Володимир Тарасов запросив бажаючих  випробувати свою вправність  у  веслуванні на байдарці та у сапсерфінгу-водному виді спорту ,коли  спортсмен пересувається по воді на дошці за допомогою весла. Одночасно на березі відбувались спортивні забави : дорослі та старші школярі штовхали гирі, молодші-метали кільця в ціль.

Всі присутні мали змогу взяти участь у символічній естафеті олімпійського вогню з запаленим смолоскипом та сфотографуватись з олімпійським чемпіоном і його нагородами.

Учасники флешмобу з цікавістю та неприхованими емоціями жваво спілкувалися з Сергієм Нагорним і протягом трьох годин практично  освоювали  мало відомі раніше для них плавзасоби (байдарку і САП).

Завершився захід відзначенням дітей олімпійською нагородною атрибутикою, а також солодощами від спонсора-магазину “Все для дому.”

Крім того, зібрані спортклубом “Дністровські видри” кошти в ході благодійної акції були перераховані на потреби Збройних сил України, підтримку яким учасники дійства засвідчили  спільним фото  з державною та олімпійською символікою.

В подальшому місцеві дітлахи матимуть змогу активно проводити своє дозвілля на цьому ставку, займаючись сапсерфінгом  згідно розробленого спортклубом графіка відвідування занять .

Від admin