Регіональним олімпійським осередком в Хмельницькій області в рамках реалізації освітнього проєкту Національного олімпійського комітету України #OlympicLab за напрямом «Олімпійські та людські цінності» проведено цікаву акцію з підготовки сувенірів-подяк для країн, які підтримують Україну, українських громадян та українських спортсменів у важкий воєнний час.

Цей цікавий спортивно-пізнавальний захід відбувся напередодні Міжнародного дня молоді в читальній залі обласної бібліотеки для юнацтва з дітьми внутрішньо переміщених родин, які в зв’язку з російською збройною агресією наразі перебувають в Хмельницькому, де відчувають підтримку з боку місцевих державних та громадських організацій.

Спочатку бесіду з ними провів перший заступник голови відділення НОК України в Хмельницькій області Віктор Флентін, який розповів про головні принципи олімпізму: дружбу, повагу, досконалість, спираючись на власний життєвий та спортивний досвід. Далі ознайомив присутніх з олімпійським рухом в подільському краї, спортивною гордістю –титулованими атлетами і їх наставниками, традиціями, а також фізкультурно-спортивними ,оздоровчими закладами міста, де вони зможуть з початком навчального року долучитись до активної рухової діяльності , займаючись обраними видами спорту, що культивуються в Хмельницькому. Їм було продемонстровано ряд цікавих відеоматеріалів зі спортивного життя міста і вручено сувенірну олімпійську атрибутику.

Крім того, в ході подальшого спілкування присутнім було запропоновано висловити вдячність країнам світу за всебічну підтримку Україні у боротьбі з підступним агресором. Хмельниччині випала честь подякувати словенському народу.

Для цього члени відділення НОК і співробітники бібліотеки напередодні зустрічі  відібрали з числа кращих творчих робіт –переможців проведеного раніше відділенням обласного конкурсу “Олімпійський талісман”  в номінації “Скульптура” два оригінальних вироби.

Це “Лелека”- символ національної олімпійської команди України (автор Денис Прокопчук, смт. Антоніни) та “Спортсмен” (авторка Каріна Ланова, с.Судилів Шепетівського району).

Сувенір у вигляді спортсмена з тенісною ракеткою і рюкзаком зі спортивним інвентарем, одягнутого у  форму салатового кольору, в якій часто на міжнародних змаганнях виступають члени збірних команд Словенії, обрано не випадково, а ще й завдяки слідуючим обставинам.

Нещодавно в Банській Бистриці (Словаччина) завершився  XVІ літній Європейський юнацький олімпійський фестиваль, а наступний відбудеться через два роки в Маріборі (Словенія). Саме в цьому місті в травні поточного року перемогу здобув на тенісному турнірі “Grawe Open”  серед однолітків в парі зі спортсменом з Казахстану 13-річний вихованець Хмельницької ДЮСШ№3 Нікіта Білозерцев.  Тому й виникла ідея запропонувати господарям ХVIII літнього ЄЮОФ використати  “Спортсмена” як можливого талісмана фестивалю.

Свою повагу, вдячність і єдність з дружнім словенським народом учасники дійства засвідчили спільним фото з сувенірами-подяками .

Від admin